PensionDanmark – Marmormolen

550 faste arbejdspladser, stort mødecenter, kantine med plads til cirka 240 personer, parkeringskælder og butikslokaler i stueetagen. Det er rammerne om anden del af PensionDanmarks indbydende erhvervsbyggeri på Marmormolen i Nordhavn, opført af NCC, som nu står klar til sine lejere.

Det godt 13.000 kvadratmeter store kontorhus bliver certificeret med DGNB Guld, og helt i tråd med PensionDanmarks program for bæredygtige tiltag har projektet været underlagt ambitiøse krav for CO2-udledning i byggeriet.

Der er prioriteret klimavenlige løsninger hele vejen rundt – og hele vejen ned i P-kælder-området, hvor der er valgt Judd & Skot-lamper fra Fischer Lighting.

Læs mere

Velliv – Lyngby Hovedgade 94 1. th.

Mange virksomheder har et ønske om mere luft og højt til loftet. Derfor får de fjernet deres systemlofter, hvilket betyder, at tusindvis af de klassiske systemlamper, fx 60×60-armaturerne, ender i skrot, selvom de ikke fejler noget.

Men sådan behøver det heldigvis ikke at være, hvis vi tænker innovativt. Det har vi gjort sammen med Velliv, DEAS A/S og a:gain.

Da Velliv i forbindelse med et større projekt stod tilbage med flere hundrede systemlamper, valgte de at sende dem til os i Fischer Lighting. Herfra har vi redesignet, opgraderet med nyeste LED-teknologi og ikke mindst transformeret dem fra systemlamper til pendler, så de fremover kan hænge ned fra åbne lofter. Én af udfordringerne ved de åbne lofter er at sikre god akustik – derfor har vi samtidig beklædt lamperne med akustikmateriale fra a:gain, som er lavet af genbrugt PET fra plastikflasker.

En del af de nye lamper, som vi kalder Apollon, er nu endt i en stor kontorbygning i Lyngby, ejet af Velliv og administreret af DEAS.
For hver systemlampe, vi genbruger og forvandler til Apollon, spares cirka 4 kilo stål.

Læs mere

P+ – Aksen – House of Business

I 2017 købte P+, Pensionskassen for Akademikere, Vestas’ tidligere domicil i Aarhus Nord, og lige siden har pensionskassen arbejdet på at omdanne den 22.000 kvadratmeter store og energivenlige ejendom til et flerbrugerhus med kontorlejemål – med respekt for bygningens oprindelige kvaliteter og fokus på bæredygtige løsninger.

Ambitionerne var allerede i verdensklasse, da Vestas tilbage i 2012 etablerede bygningen med Danmarks største jordvarmeanlæg, 1300 kvadratmeter solcellepaneler og solfangeranlæg, som producerer elektricitet og varmt vand. Det betyder, at bygningen har højeste energimærkning og bruger 50 procent mindre energi end en gennemsnitlig kontorbygning.

I transformationen til flerbrugerhuset, som har fået navnet ”Aksen – House of Business”, har P+ i høj grad videreført de energivenlige og bæredygtige tanker, hvilket bl.a. kommer til udtryk i bygningens reception, som er opført via genbrugsmaterialer.

Med anbefaling fra Ambiente A/S og Lendager har P+ valgt belysning fra Fischer Lighting til netop receptionen – nemlig vores cirkulære GAIA-lamper, som består af minimum 75 procent genbrugt PET fra plastikflasker.

Læs mere

J. Jensen / Jensen Genbrug

Sådan tænker vi i hvert fald selv om de udtjente Mærsk-lamper, som vi har redesignet og  givet nyt liv. Vores samarbejdspartner, J. Jensen A/S, som er Danmarks førende nedrivningsvirksomhed, har købt flere af de redesignede lamper tilbage til deres hovedkontor i Lynge.

De udtjente lamper fra Mærsk har været på en unik og cirkulær rejse.

En rejse, som begyndte, da Mærsk skulle renovere deres hovedkontor på Esplanaden i København og var nødt til at udskifte en del af deres eksisterende lysarmaturer.

I stedet for at sende til skrot, lod de J. Jensen stå for nedrivningsopgaven. Hos J. Jensen sørger man for at indsamle, opbevare og videredistribuere alt, der er genbrugsværdigt, via deres genbrugscentral, Jensen Genbrug. Herfra modtog vi i Fischer Lighting de udtjente Mærsk-lamper, som vi efterfølgende har redesignet og opgraderet med nyeste LED-teknologi, så de er så gode som nye – og mere til!

Og nu er flere af disse redesignede lamper tilbage hos vores samarbejdspartner J.Jensen. Her har de ifølge administrerende direktør, Edouard Lee, fundet sin helt rette plads, blandt mange andre bæredygtige indretningsløsninger og genbrugte materialer.

De redesignede Mærsk-lamper, som vi kalder for ”Mento”, hænger i loftet i J. Jensens store mødelokale, hvor de bidrager med sit unikke og industrielle look – og med masser af historie. Se bare de flotte billeder fra det nyindrettede mødelokale.

Læs mere

Wihlborgs Fastigheter AB

Der ligger mange bæredygtige valg og tanker bag den nye og smukke kontorbygning, ”Kvartetten”, som den svenske ejendomsudvikler, Wihlborgs Fastigheder AB, har færdiggjort opførelsen af i Malmø, Sverige i 2023.

Bygningen er ”Zero CO2”-certificeret. Det betyder bl.a., at Wihlborgs, som er en af Øresundsregionens førende ejendomsudviklere, har prioriteret genbrug, energioptimering og bæredygtighed i deres materiale- og leverandørvalg for at skabe et projekt med en nettoklimapåvirkning, som går i nul i løbet af bygningens levetid.

Wihlborgs har konkret valgt omkring 300 lysarmaturer fra Fischer Lighting. Der er både tale om vores ”Light of Fashion”, som er et redesign af skrottede butikspots, vores ”Venus”, som genbruger gamle 60×60 armaturkasser, vores ”August”, som bl.a. er fremstillet af gammelt fiskenet og vores nye linjearmatur, ”Ocean”, som her er lavet af skrotaluminium.

Ved at genbruge frem for at købe nyt har Wihlborgs med de 300 lysarmaturer sikret en besparelse på mere 5,2 tons CO2 og 140.000 liter vand.

Læs mere

AKF – Ny tilbygning til hovedkontor

Der er sund fornuft i at spare på ressourcerne ved at tænke cirkulært og genanvende, når det er muligt. Det mener man hos hos AKF, hvor man har en vision om senest i 2030 at være anerkendt som ét af de mest bæredygtige ejendoms-, udviklings- og investeringsselskaber i Danmark. Derfor var det for AKF også naturligt at vælge en bæredygtig løsning, da man for nyligt skulle finde indvendig og udvendig belysning til en større tilbygning af virksomhedens hovedkontor i København.

I stedet for at købe nye lamper faldt valget på en række af Fischer Lightings genbrugte, ressource- og energibesparende lamper, som blandt andet er fremstillet af skrottede, men ellers velfungerende lysamaturer, fiskenet og andet affald. Hvis du i dag besøger AKF’s hovedkontor finder du således vores ”Light of Fashion”, som er et spændende redesign af skrottede butiksspots. Vores linjearmatur “Frigg”, som består af minimum 75 procent skrottet aluminium. Vores prisvindende ”August”, som er designet af 3XN/GXN og blandt andet er fremstillet af gamle fiskenet, der ellers kunne være endt i verdenshavene. Samt genbrugte skotlamper, som er blevet renoveret.

Alle vores lamper og belysningsløsninger er opgraderet med ny og energieffektiv LED lyskilde, der nemt kan opdateres ved senere lejlighed.

 

Læs mere

Judd – Birkerød Idrætscenter

I Birkerød Idrætscenter i Rudersdal Kommune stod man for nyligt overfor en konkret udfordring. Belysningen i idrætcenterets multihal opfyldte ikke kravene til at huse internationale Europa Cup-kampe i Volleyball, ligesom den eksisterende belysning brugte for meget strøm.

I stedet for at købe nyt faldt valget på 73 af Fischer Lightings bæredygtige loftslamper med titlen ”Judd Sport”, som er et spændende og unikt redesign af gamle, kasserede armaturer, der oprindeligt hang i butikkerne i Netto.

I stedet for, at armaturerne ender som affald, indsamler Fischer Lighting dem fra butikkerne, redesigner dem og opgraderer med nyeste generation LED-lyskilde og indmad, som samtidig nemt kan udskiftes senere. Det betyder, at Judd-armaturerne, som nu pryder multihallen i Birkerød, har en meget længere levetid end de fleste nye belysningsløsninger på markedet, som er designet til at skulle smides ud efter endt brug.

Samlet skaber de 73 Judd-armaturer en energibesparelse på cirka 48 procent, ligesom Rudersdal Kommune og Birkerød Idrætscenter har sikret en ressourcebesparelse på 2,4 tons CO2 og 48,2 tusinde liter vand alene ved at vælge en løsning, som genbruger gamle armaturer, der ellers var endt som skrot.

Læs mere

Greenhouse – kontorhotel i Roskilde

GreenHouse vælger bæredygtig belysning – og reducerer plast i verdenshavene!

Kontorhotellet GreenHouse i Roskilde er ikke som alle andre. Her har man skabt et unikt miljø, hvor mennesker har lyst til at opholde og udvikle sig, mens man samtidig viser vejen for en grønnere verden. Med assistance fra Paustian2Gether er der arbejdet med akustik, lysindfald og design, og der er tænkt bæredygtighed ind i alle løsninger og materialevalg.

Det er en kompromisløshed, vi er vilde med hos Fischer Lighting.

Derfor ser vi det også som det perfekte match, at flere af vores bæredygtige belysningsløsninger har fundet vej til GreenHouse. Fra vores nye katalog har GreenHouse bl.a. valgt vores loftslampe August, designet af 3XN/GXN og lavet af gamle lysamarturer og opslidte fiskenet – samt vores spot/pendel UpMag, som er designet af Schmidt Hammer Lassen Architects og hører til blandt de bedste eksempler på vores ReDesign-koncept.

Vi er super stolte over vores bidrag. Men bedøm selv på billederne og gør dig den tjeneste at svinge forbi GreenHouse i Roskilde.

Læs mere

Rønnebærhus

Rudersdal Kommune har fået en ny energispareplan, og i den forbindelse søgte de en ny belysningsløsning til aktivitetscentret Rønnebærhus. De gamle armaturer brugte for meget strøm og gav et dårligt lys. Valget af løsning faldt på Fischer Lightings koncept ReDesign, som indebærer at gamle lysarmaturer indsamlet fra nedrivningsprojekter bliver genanvendt og opgraderet til LED og får et nyt visuelt udtryk.

De gamle armaturer kom i dette tilfælde fra renoveringsprojekter hos NCC og et stort dansk medicinalfirma. Armaturerne blev renoveret og opgraderet af mennesker på kanten af arbejdsmarkedet, og løsningen er dermed med til at skabe arbejdspladser.

Læs mere

Food Nation

Hos Food Nation løser GAIA flere udfordringer. Den løser en akustisk udfordring i centeret, med
sine akustikforbedrende egenskaber. GAIA er en samtalestarter for besøgende hos Food Nation,
da den er arkitektonisk smuk, interessant, og lavet af bæredygtige materialer, som alle sammen
kan genanvendes i den cirkulære økonomi.

GAIA er udstyret med døgnrytmelys – et unikt effektivt lysdesign, som der følger dagslysets rytme
henover dagen, fra det klare flotte orange til det helt hvidlige lys.
GAIA er et resultat af et tværfagligt samarbejde, hvor Arkitekten og Lysdesigneren har skabt en
treenighed af lys, design og akustik, for en verden med bedre bæredygtige produkter.

Læs mere

Munkholmskolen

I Randers Kommune har cirkulær økonomi været højt på dagsordenen længe, og da Munkholmskolen stod overfor en stor udskiftning af lyset var det derfor naturligt at se på en mere bæredygtig lysløsning frem for at købe nyt. Valget faldt på Fischer Lightings bæredygtige belysning.

På Munkholmskolen har man minimeret omkostninger ved at opgradere alle eksisterende lysrørsarmaturer med ny LED-teknologi. De nye lofter kunne endda besvares, da en opgradering af de gamle armaturer ikke krævede en ny loftrenovering.

De gamle gitre på lyskasserne er også blevet erstattet med en ny afskærmning, som får de gamle lysarmaturer til at ligne helt nye. Den nye afskærming giver både et mere diffust lys, men afskærmer også så støv og skidt ikke kan samle sig i armaturkasserne.

Læs mere

Greve Bibliotek

I forbindelse med et redesign af bibliotektets magasin har Greve Bibliotek installeret en bæredygtig ReUse løsning fra Fischer Lighting, med en fleksibel lysstyring tilpasset den nye indretning. Lyset kan tilpasses til aktiviteten i rummet, så det kan dæmpes eller delvist slukkes ved foredrag, eller skrues op, når studiegrupper og andre brugere mødes om et fælles projekt.

Lysløsningen kan opgraderes uden udskiftning af lamperne eller dyre reperationsomkostninger.

Læs mere

Randers Arkitekten – Vestervold 4

Randers Arkitekten har har til huse centralt i Randers, og da kontoret på Vestervold 4 skulle renoveres valgte arkitektvirksomheden at fokusere på bæredygtige løsninger. Som en del af belysningen valgte man at installere Fischer Ligthings løsning “August”.

August består af en gammel downligt der opgraderes, så den får et helt nyt design. Armaturet er designet efter cirkulære principper med adskillelige dele og materialer, som alle kan genbruges igen. Udover det er den yderste ring lavet af gamle fiskenet.

August har modtaget flere grønne priser, bl.a. den præstigefyldte pris ‘Det bæredygtige element, Produktprisen’ på Building Green 2018, og ‘Green Product Award’ på håndværksmessen i München 2019.

Læs mere

Nytorv

Kolding Kommunes kontorejendom på Nytorv har netop fået installeret døgnrytmelys. Døgnrytmelyset skal give de ansatte bedre lys og medvirke til gladere og mere produktive medarbejdere.

Tidligere undersøgelser har netop vist, at døgnrytmelys på et kontor kan få ansatte til at føle sig gladere og præstere bedre i tests. Løsningens LED dioder er konstrueret, så de påvirker produktionen af vores søvnhormon og lyset kan dermed være med til at gøre os mindre trætte i løbet af en arbejdsdag.

Læs mere

Hillerød Bibliotek

Ledelsen på Hillerød Bibliotek har i tæt samarbejde med Hillerød kommune besluttet at træffe grønne og bæredygtige valg i arbejdet på at mindske kommunens CO2 aftryk.

En af de tunge udgiftsposter kom fra bibliotekts belysning, og personalet savnede fleksibilitet. Bibliotekernes rolle forandrer sig meget i disse år, og går fra primært at være en udlåns-central, til også at skulle rumme aktiviteter og events. Det stiller også nye krav til belysningen.

Valget faldt på Fischer Lightings bæredygtige koncept, der giver et flot og jævnt lys, og som samtidig er fleksibelt, så personalet kan indstille lyset alt efter hvilken aktivitet der er i rummet. Kommunen løfter nu både deres ansvar for miljøet, og for at skabe de bedst mulige rammer for brugere og personalet på biblioteket. Investeringen er tjent hjem på bare 2 år.

Læs mere

Hotel GSH

Hotel GSH er opført med fokus på genanvendte materialer, nyt interiør baseret på genbrugsmaterialer, affaldssortering, vandrensning, grønne tage, energieffektive løsninger og mange andre grønne initiativer. Derfor var det oplagt for hotellet at finde en lysløsning der både gav et bedre lys, var mere energieffektivt og som genbrugte de eksisterende lamper.

Valget faldt på Fischer Lightings løsning ‘August’, der er lavet af genanvendte armaturer, med en diffuser og med en ydre ring af genanvendt fiskenet. August er et fleksibelt produkt, der kan tilpasses så det passer til det æstetiske udtryk der er i lokalet. Hotellet valgte en hvid funnel, der passer flot ind i lobbyens eksisterende design, uden diffuser og uden den grønne ring af fiskenet, for at give et diskret og klart lys.

Læs mere

Den Blå Planet

Den Blå Planet har fået installeret den prisvindende lampe Fischer Family ’August’ i deres picnicområde og på udvalgte gangarealer. Fischer Family er en serie af cirkulære LED lamper, der er udviklet i samarbejde med arkitektvirksomheden 3XN/GXN, der også har tegnet Den Blå Planet. Lampen består af en patenteret kerne, der kan indbygges i alle eksisterende downlight lysarmaturer. Den ydre og synlige del er lavet af et plastgranulat fra genbrugte fiskenet.

På grund af de mange forskellige udstillinger i akvariet, stilles der store krav til belysningen. August giver et flot lys, der let kan justeres, og det er en CO2-venlig og grøn måde at fremtidssikre belysningen på.

Læs mere

FN Byen

Fischer Lighting har energioptimeret elevatorbelysningen i FN Byens nye bygning på Marmormolen i Nordhavnen. Den eksisterende elevatorbelysning er blevet ombygget og installeret med den nyeste LED teknologi.

“Vi valgte at få ombygget vores elevatorbelysning, da vi havde alt for lidt lys. Derudover så er vi i FN Byen også meget fokuseret på at skabe energibesparelser. Fischer Lighting kunne løse begge vores udfordringer til en meget fordelagtig pris. Som en ekstra gevinst sparer vi også på driftsomkostningerne, da lyskilderne ikke skal skiftes så ofte.” – Leif Skjold Larsen, Ejendomstekniker, Vedligehold & Drift, Bygningsstyrelsen – FN Byen

Med byggeriet af FN Byen har man samlet 10 FN organisationer, der førhen var spredt ud over København. Byggeriet blev til i samarbejde med Udenrigsministeriet og FN og stod færdigt i 2014.

Læs mere

Henning Larsen Arkitekter

Da Henning Larsen skulle indrette deres nye studio i København ønskede de at genbruge deres eksisterende armaturer, og deres designteam indgik derfor et samarbejde med Fischer Lighting om at finde den mest optimale løsning.

Det har resulteret i en nyudviklet løsning, der kunne indbygges i de eksisterende armaturer, og som ikke bare er energieffektiv men også giver et godt lys. I tillæg giver løsningen en stor miljømæssig gevinst. Ifølge en livscyklus analyse fra DTU sparer man 42% ekstra CO2 ved at beholde de eksisterende armaturer i forhold til at opsætte nye LED armaturer.

 

Læs mere

Coloplast

Coloplast ønskede at energioptimere kantinebelysningen i deres domicil i Espergærde. Tilsvarende nye LED armaturer var meget dyre, og derfor var de interesseret i at finde en ny grøn løsning. Valget faldt på Fischer Lightings LED løsning med ombygning af kantinens gamle Fagerhult designerlamper.

Coloplast er en virksomhed med en ambitiøs klima- og miljøplan, og arbejder således seriøst med at nedbringe energiforbruget og CO2 udledningen. I 2015 modtog de Energiforum Danmarks Energi- og Miljøpris.

Læs mere

H.C. Ørsted Instituttet

Fischer Lighting har i samarbejde med H.C. Ørsted Instituttet (HCØ) installeret bæredygtig belysning i 1.000 bevaringsværdige armaturer.

“Vi valgte Fischer Lighting, da de var dedikerede til at finde de bedste bæredygtige løsninger tilpasset vores behov på H.C. Ørsted Instituttet. Resultatet er energibesparelser og bedre lys samtidig med, at vi bevarer den oprindelige arkitektur. Vores 40 år gamle belysningsarmaturer er blevet som nye igen. Jeg kan kun give min bedste anbefaling af deres løsninger.” – Reza Rad, Projektleder – Campus Service, Københavns Universitet

H.C. Ørsted Instituttet er et fredet bygningskompleks opført 1955-62 af Eva og Nils Koppel. Instituttet huser de matematiske, kemiske og fysiske fag ved Københavns Universitet.

Læs mere

Cuben sportshaller og bowlingbaner

Da lyset i idrætscentret Cuben skulle opgraderes til LED faldt valget på Fischer Lightings Sport ReThinKit løsning, da dette sikrede en kraftig, og fuld fleksibel løsning til en yderst konkurrencedygtig pris. Derudover var genbruget af de eksisterende armaturer i tråd med Kolding Kommunes fokus på cirkulære løsninger.

Lyset i centrets bowlingbaner, fællesområder samt haller er blevet opgraderet til den nyeste LED teknologi. Det er sket ved at genbruge de eksisterende armaturer. I hallen kan lysniveauet komme helt op på 1100 lux og overstiger derfor markant de krav, der er til internationale sportsstævner, hvor der skal være minimum 750 lux. Styringen af lyset er samtidig blevet kørt ind over hallens CTS anlæg, så halinspektøren nemt og hurtigt kan regulere lyset efter behov.

Læs mere

Kongeåhallen

Fischer Lighting har udviklet et specielt koncept for ombygning af sportshalsarmaturer til LED med tilhørende DALI styring. Oftest fejler de eksisterende armaturer ikke andet end at de bruger alt for meget strøm. Ved at genbruge selve armaturet og kun udskifte den forældede teknologi, kan Fischer Lighting installere en fremtidssikret og intelligent løsning til en meget attraktiv pris. Da Kolding Kommune stod foran at energirenovere belysningen i Kongeåhallen faldt valget på Fischer Lightings løsning.

”Før havde vi kun mulighed for to lys scenarier. Tændt eller slukket. Nu har vi mulighed for at tilpasse belysningen til arrangementet i hallen. Samtidig sparer vi på energien, da den nye belysning bruger væsentligt mindre energi. Vores brugere er rigtig glade for løsningen, og da det samtidig var en meget attraktiv pris i forhold til nye armaturer, så var vi ikke i tvivl om, at det var den løsning, som vi skulle vælge.” – Lars Højensgård, Arkitekt, Energikoordinator, By- og Udviklingsforvaltningen, Kolding Kommune

Læs mere

Ceres Centret Horsens

Ceres Centret i Horsens Kommune består af en række hjemlige og hyggelige plejeboliger og fællesarealer, som danner rammen for trivsel, aktiviteter og samvær blandt ældre. Lysets i centeret var ikke optimalt, specielt ikke i centerets køkken. Derfor ønskede de ansatte sig en bedre belysning og derved også et bedre arbejdsmiljø.

Læs mere

Psykiatrisk Center

Psykiatrisk center Glostrup, som er et af Region Hovedstadens 11 psykiatriske centre, ønskede en ny belysningsløsning, der gjorde det umuligt at fjerne og smadre lyskilder. Samtidig ønskede man at spare på miljøet og energien.

Centeret, der hvert år har ca. 3000 indlæggelser og 25.000 ambulante besøg, havde problemer med at lyskilderne fra centrets loftsbelysning (downlights) blev pillet ud og smadret. For at løse problemet gjorde Fischer Lighting brug af sin patenterede LED løsning til ombygning af downlights. Resultat: 70% energibesparelse og lyskilder bedre sikret mod hærværk.

Læs mere

Vejle kommune

Vejle Kommune har sat et ambitiøst mål om at de skal være uafhængige af fossile brændsler i 2050 og derfor har de fokus på at reducere deres energiforbrug på alle tænkelige områder. Kommunens eget kontor var bare ét sted, hvor der kunne spares på elregningen ved at energioptimere belysningen.

Indretningsarkitekten var dog ked af at skulle af med de klassiske Borén uplight pendler, som designmæssigt passer til bygningens udtryk. Det var derfor en oplagt mulighed, at de i stedet for at smide de smukke gamle lamper ud, fik dem opgraderet af Fischer Lighting. Derved bevarede de deres smukke lamper, samtidig med at de fik et bedre arbejdslys og energioptimeret kontoret. Til glæde for indretningsarkitekten, medarbejderne og miljøet.

Læs mere

Hornslet skole

Syddjurs Kommune er en af Danmarks mest fremgangsrige kommuner i forhold til den grønne omstilling. For at reducere energiforbruget på Hornslet skole har kommunen gennemført en af landets første cirkulære udbud inden for belysning, der blev vundet af Fischer Lighting. Hornslet skole har nu fået energioptimeret deres belysning ved at opgradere de eksisterende armaturer til LED i stedet for at smide dem ud og købe nye.

Læs mere

VUF

Fremtidssikret kantinebelysning hos Voksen Uddannelsescenter Frederiksberg (VUF). De gamle downlight armaturer er blevet ombygget med en ny patenteret LED indsats med den nyeste LED teknologi, hvor lyskilden nemt og hurtigt kan udskiftes, når ny og bedre teknologi kommer på markedet.

VUF er et voksenuddannelsescenter, der udbyder studieforberedende og almendannende voksenuddannelser på alle niveauer. Kantinen er institutionens store samlingspunkt, der også bruges til undervisning og eksamener.

Læs mere

Andelskollegiet DTU

Andelskollegiet på DTU har længe haft store udfordringer med deres belysning på fællesarealer, udendørsarealer og gange. Hidtil har belysningen været både dyr og dårlig og krævet meget vedligeholdelse. Derfor besluttede bestyrelsen at gå i front for en grønnere og mere fremtidssikret løsning. Som det første kollegium i Danmark, har de nu fået ombygget samtlige armaturer på fællesarealerne til den nyeste LED teknologi.

I stedet for at smide de gamle armaturer ud, ombygges de til LED, i samarbejde med Fischer Lighting. Det er mere miljøvenligt og økonomisk end at indkøbe helt nye armaturer, og samtidig sparer de på den fremtidige elregning.

Læs mere

Axelborg Tivoli

Axelborgsalen og Bokssalen er en del af Tivolis konference- og mødesale. Der var et behov for at opgradere lyset i lokalerne og gøre det i stand til at møde kravene til forskellige events. Dette indebar opgradering til LED belysning og ny styring herunder DMX, så belysningen kunne tilpasses til lokalernes anvendelse. Axelborgsalen er udsmykket i klassisk stil med høje træpaneler, to imponerende trappepartier og et flot lysindfald fra det høje glasloft. Bokssalen er en gammel bankboks, som anvendes til arrangementer, receptioner og fester.

Den eksisterende belysning i Axelborgsalen blev erstattet af specialdesignet LED-lysskinner til de eksisterende armaturer, samt installation af nye DMX-spots. Der blev også installeret ny styring, integreret i den eksisterende styring. Den nye belysning er designet og produceret af Fischer Lighting, og belysningen er betjent fra eksterne tryk, men også fra et centralt placereret betjeningspanel, hvor også gardiner og AV styres fra. I bokssalen bestod opgaven i at opgradere den indbyggede belysning og installere ny styring, der gjorde det muligt at skabe en mere intim og hyggelig lyssætning til brug ved forskellige lejligheder.

Læs mere

Københavns Universitet Amager (KUA)

Da Auditoriet på Københavns universitet Amager (KUA) skulle fremtidssikres og energioptimeres, ledte de efter en løsning der både var økonomisk og fremtidssikret. Ved at vælge Fischer Lightings løsning kunne de opgradere armaturerne og undgå store loftsreparationer, og samtidig få en helt ny teknologisk løsning med optimal lyskvalitet og store energibesparelser.

Projektet bestod i at opgradere deres eksisterende belysningsarmaturer til LED med døgnrytmelys i kantine, undervisningslokaler, fællesområder og auditorium. Udover spisning bliver kantinen anvendt til gruppearbejde, receptioner, gallafester og andre formål, hvilket stiller store krav til den valgte LED løsning. Der blev installeret special-designede LED-lysskinner med døgnrytmelys i eksisterende lyskasser og nye DMX-spots med tilhørende styring. Derudover blev der installeret ny styring, der blev integreret i den eksisterende styring. Den nye belysning er designet og produceret af Fisher Lighting.

Læs mere

Filosofparken

Beboerne i Filosofparken oplevede store gener med blænding fra belysningen i svalegangene ude foran deres lejligheder. Samtidig var der alt for meget lys om aftenen, og alle armaturer var tændt uanset aktiviteten på gangene.

Boligforeningen ønskede at finde en løsning, der kunne løse beboernes konkrete problem, som krævede et minimum af vedligehold, og som også arkitektonisk passede ind i bygningens design.

Valget faldt på Fischer Lighitngs specialdesignet armatur, Frigg med indbygget trådløs lysstyring, som automatisk dæmper lyset, når der ikke er aktivitet og som ikke blænder

Læs mere

Dalgas Have

Dalgas Have har gennemgået en større energirenovering, og har benyttet muligheden for at bibeholde deres eksisterende lysarmaturer, som har en vigtig plads i det samlede arkitektoniske udtryk.

Med hjælp fra Fischer Lighting, er 2.200 armaturer på fællesarealer i bl.a. kældre, opgange og på facader opgraderet til den nyeste LED-teknologi. I renoveringsprocessen har der været stort fokus på at bibeholde det arkitektoniske udtryk, der er kendetegnet ved bebyggelsen i Dalgas Have. Med løsningen fra Fischer Lighting, er armaturerne blevet bibeholdt, mens belysningen er blevet bedre, og energiforbruget lavere.

Læs mere

Jobcenter Horsens

Da belysningen i Horsens Jobcenter skulle renoveres, faldt valget på Fischer Lightings cirkulære løsninger. Et tidligere samarbejde havde gjort kommunen opmærksom på de mange fordele ved at tænke cirkulært, så de var åbne for forslaget om, at indkøbe brugte Skotlamper til Jobcentret. De brugte Skotlamper var i så god stand at de kunne ombygges til LED, til en billigere pris end indkøbsprisen på nye lamper. Kommunen fuldender således deres ønske om at tænke det cirkulære ind i deres renoveringer. I tillæg til Skotlamperne blev den resterende belysning også opgraderet.

Læs mere

Badeanstalten Spanien

Badeanstalten Spanien i Århus har tidligere gennemgået en større renovering, og nu var det tid for belysningen, der skulle energioptimeres og fremtidssikres. Men i stedet for at ændre det arkitektoniske udtryk og smide de flotte eksisterende armaturer ud, så udviklede Fischer Lighting en indsats der passede specifikt til de eksisterende armaturer uden at det kostede mere, end hvad nye armaturer af tilsvarende kvalitet ville have kostet. På den måde kunne man bevare de flotte lysarmaturer og samtidig spare omkostninger til loftreparationer og udgifter til at smide de eksisterende armaturer ud.

Læs mere

Køge Sygehus

Køge sygehus har fået ombygget sin sygehusbelysning i gangarealerne. Ombygningen foregik hurtigt med mindst mulig gene for patienter og personale og giver både besparelser og bedre lys.

En LED ReThinKit™ ombygning er et meget hurtigt indgreb, der er økonomisk meget fordelagtigt, fordi den genbruger det meste af armaturet og kun skifter de elektroniske dele til LED. Med de ombyggede armaturer opnås en ekstra CO2 besparelse i forhold til køb af nye armaturer og kunden får et årligt afkast mellem 15 og 25 procent af sin investering. Samtidig kan lyset og løsningen tilpasses til den enkelte kundes specifikke krav.

Læs mere

Vamdrup skole

Når lærere og elever sætter sig koncentreret over dagens opgaver, bliver de helt ubemærket hjulpet på vej af et nyt døgnrytmelys, der regulerer både lysintensitet og farvetemperatur i klasselokalet, så elever og undervisere får det mest optimale arbejdslys.
I samarbejde med Kommunale Ejendomme, Kolding Kommune, afprøver Vamdrup skole, som en af de første i Danmark, en ordning med døgnrytmelys. Døgnrytmelyset simulerer solens varierende styrke og farve i løbet af en dag, og forskning viser, at det hjælper på både koncentrationen og komforten i de mange timer de opholder sig på skolen.

Læs mere

KUC Kolding

Valget faldt på Fischer Lightings patenterede downlight løsninger, der i modsætning til nye armaturer er fremtidssikret downlight belysning, så man undgår at skulle foretage endnu en stor investering igen om få år. Derudover gør genbrug af de eksisterende armaturer, at man sparer helt op til 20% ekstra CO2 i forhold til køb af nye armaturer.

”KUC har stort fokus på miljø- og energibesparelser, og vi måler månedligt vores el-, vand- og varmeforbrug og drøfter det på møder. Det giver ro i maven at vide, at vores belysning- og elforbrug er fremtidssikret i auditorium, kantine og gangarealer, og at vi kan skifte lyskilderne, når ny og mere effektiv LED teknologi kommer på markedet. Kantbelysningen i auditoriet giver især et meget bedre lys end før ombygningen, og samtidig er vi rigtig glade for, at vi slipper for besværet med at skulle skifte lysrør mellem sæderækkerne i stor loftshøjde med besværlig og omkostningstungt stilladsopsætning.” – Poul Frandsen, Centerleder, Kolding Kommune Uddannselsescenter (KUC).

Læs mere

Rådet for Grøn Omstilling

Rådet for Grøn Omstilling anbefaler led belysning pga. de mange miljømæssige og økonomiske fordele. Vælger man en cirkulær belysningsløsning, er der ekstra meget CO2 at spare samtidig med, at man kan få mere og bedre lys uden at skulle betale mere.

Valget faldt på Fischer Lightings cirkulære løsning frem for nye armaturer, da Rådet for Grøn omstilling selv stod overfor at skulle opgradere deres belysning og reducere energiforbruget og varmebelastningen. De eksisterende armaturer blev genbrugt og opgraderet til LED med Fischer Lightings ReThinKit™ indsatser.

Læs mere

Fredensborg Bio

Da belysningen i det smukke gamle kulturhus Fredensborg Gamle Bio skulle fornys var man ikke i tvivl om, at de gamle designerlamper skulle genbruges. Man ønskede samtidig en løsning, der kunne give den nødvendige fleksibilitet, så lyset kunne tilpasses til kulturhusets mange forskellige typer af arrangementer. Fischer Lighting har leveret en energibesparende løsning der først og fremmest tager højde for det æstetiske udtryk i bygningen så de smukke gamle designerlamper fra Louis Poulsen får den rigtige lyssætning og skaber den rigtige stemning. Samtidig er de blevet opgraderet med den nyeste intelligente styring, så lyset nu kan styres ved hjælp af et simpelt betjeningspanel med forskellige forprogrammerede lysscenarier.

Læs mere

Dagsinstitutionen Tved

Fischer Lighting har stået for LED opgradering af pendler i 9 grupperum samt gangarealer i Daginstitutionen Tved i Kolding Kommune.  Som en del af løsningen udviklede Fischer Lighting en specialdesignet LED kolbe, som giver et godt og komfortabelt lys i en 360 graders vinkel. LED kolben er desuden designet, så den kan installeres med lysstyring.

“Vi er glade for, at Fischer Lighting kunne hjælpe os med en LED løsning til vores cafépendler. De ombyggede cafépendler er både energibesparende og giver en god og behagelig belysning i institutionen. Som et ekstra plus dæmper de selv ned, når solen skinner, og så er LED lyskilderne udskiftelige. Fischer Lighting har formået at levere en rigtig god fremtidssikret løsning, som vi er meget glade for.” – Lars Højensgård, Arkitekt, Energikoordinator, By- og Udviklingsforvaltningen, Kolding Kommune

Daginstitutionen Tved huser i alt 62 børn fordelt på to vuggestuegrupper og to børnehavegrupper.

Læs mere

Boligforeningen Vejlesøparken

Valget faldt på Fischer lightings patenterede løsning med ombygning af eksisterende downlight armaturer der, i modsætning til køb af nye lysarmaturer, er en mere fremtidssikret løsning. årsagerne er mange, men en kort tilbagebetalingstid på ombygning vejer tungt. derudover gør genbrug af de eksisterende armaturer, at man sparer helt op til 20% ekstra CO2 i forhold til køb af nye armaturer.

Vejlesøparken er en bebyggelse der ligger tæt ved Vejlesø i Holte i et tidligere skovområde kaldet Tyvekrogen. Vejlesøparken består af 5 boligblokke opført i perioden 1969-1973. de 5 boligblokke rummer i alt 471 lejligheder i størrelser fra 54 kvm til 180 kvm.

Læs mere

Finansministeriet – Struensee-værelset

Lyset i Struensee-værelset i Finansministeriet, hvor alle de store reformer forhandles på plads, levede ikke op til nutidens krav. Der var både en dårlig lysfordeling samt for lidt lys. Derfor fik Bygningsstyrelsen til opgave at finde en ny belysningsløsning, der skulle sikre forhandlerne i rummet det optimale lys. Det var en opgave, som både krævede kreativitet, sans for detaljerne og den rigtige tekniske løsning. Fischer Lighting designede dertil en unik løsning, som levede op til alle styrelsens krav.

“Med løsningen bliver belysningen stort set ”usynlig”samtidig med at der opnås de helt rigtige lysforhold i rummet. Løsningen var samtidig meget nem at montere og krævede ikke at vi borede huller i vægge eller stuklofter. I stedet kunne det hele limes op.” – Stig Elmvang, Teknisk Direktør, Fischer Lighting

Læs mere

Korsør Rådhus og Borgerservice

Slagelse Kommune ønskede at energioptimere kontorbelysningen i deres lokaler i Borgerservice samt på Korsør Rådhus, og valget stod mellem LED rør og LED boards.

”Vi valgte at få ombygget armaturerne med retrofit LED boards, da det var en mere fremtidssikret løsning. F.eks. er der med LED boards mulighed for dagslysstyring, hvilket ikke er tilfældet med LED lysrør, og desuden er alt gammelt elektronik blevet udskiftet med ny og udskiftelig LED teknologi.” – Ole Demuth, Senior Project Manager, Slagelse Kommune

Læs mere

Ørslevkloster Hallen

Skive Kommune har som mål at blive CO2 neutral i 2029. Derfor har kommunen også set på hvordan energiforbruget kan nedbringes i kommunens sportshaller, herunder Ørslevkloster Hallen. Sportshaller har ofte et stort besparelsespotentiale både som følge af energibesparelsen, men også i forhold til besparelser på vedligeholdelsen, da det ofte er omkostningstungt at skulle udskifte lyskilder i 8-12 meters højde.

Fischer Lightings løsning – SPORT ReThinKit™ til ombygning af sportshalsarmaturer består af en LED indsats med integreret intelligent lysstyring til direkte indbygning i sportshalsarmaturer. Løsningen gør det muligt at tilpasse lyset til aktiviteten i hallen.

Læs mere

Nordsjællands Hospital

Hygiejnen på et hospital er altafgørende, og derfor er det også vigtigt, at køkkenets opvask har de bedst mulige arbejdsbetingelser. Det gælder også for Nordsjællands Hospital – Frederikssund, hvor personalet oplevede at lysniveauet var faldet så meget, at opvaskerne var begyndt at knibe øjnene sammen for at kunne se om sæberester osv. var skyllet af.

Den rigtige mængde lys er en vigtig del af et godt arbejdsmiljø, og DS/EN 12464-1 kræver minimum 500 lux i et køkken. Dette levede køkkenet ikke op til, og da det var vigtigt at undgå en stor og dyr renovering faldt valget på Fischer Lightings løsning. En forsvarlig løsning, selvom hospitalet står over for en lukning indenfor 5 år.

Lysniveauet blev mere end fordoblet, så der samlet set nu er et gennemsnitligt luxniveau på over 570 lux. Den store udfordring i forhold til at hæve luxniveauet er at undgå, at lyset kommer til at blænde, da blænding kan være mindst lige så skadende for arbejdsmiljøet som for lidt lys. Dioderne på LED boardet er spredt mest muligt ud for at kunne give så jævnt et lys som muligt. Der er 5 års garanti på løsningen og derved slipper hospitalet også for at skulle skifte lysrør i resten af hospitalets forventede levetid. “Personalet har været utrolig glade for det nye lys, da det giver et meget mere behageligt lys og bedre arbejdsmiljø, end det vi havde før, og så ser opvaskerne ikke længere så blege ud.” – Asger Raunsgaard, Teknisk Afdeling, Nordsjællands Hospital – Frederiksund

Læs mere

Øresundshjemmet

Lysniveauet på danske plejehjem er oftest markant lavere end de anbefalinger, der findes på området. Det var også tilfældet på Øresundshjemmet, hvor lysniveuaet i nogle områder lå på 25 lux. Standarden EN 12 464-1 foreskriver et luxniveau på minimum 100 lux i gang- og fællesarealer og anbefalingen lyder på 300 lux.

For at få luxniveauet op på Øresundshjemmet i Fredensborg Kommune ombyggede Fischer Lighting de eksisterende downlight-og lysrørsarmaturer til LED og installerede automatisk lysstyring. Ombygningen af armaturerne gav udslag i markant bedre lysniveau og trivlsel.

“Før vi fik opgraderet vores lamper til LED i gangene, oplevede vi at gå i dunkle områder, hvor det var svært at se, når der ikke kom dagslys/sollys ind. Kiggede man op blændede lyset. Det påvirkede os. Vi oplevede f.eks. en træthedsfornemmelse ved at opholde os i gangarealerne i for lang tid af gangen.” – Marika Worm, Centerleder, Pleje- og aktivitetscenteret Øresundshjemmet – Fredensborg Kommune

Læs mere