Skrotlamper bliver til nye akustikpendler

Mange virksomheder har et ønske om mere luft og højt til loftet. Derfor får de fjernet deres systemlofter, hvilket betyder, at tusindvis af de klassiske systemlamper, fx 60×60-armaturerne, ender i skrot, selvom de ikke fejler noget.

Men sådan behøver det heldigvis ikke at være, hvis vi tænker innovativt. Det har vi gjort sammen med Velliv, DEAS A/S og a:gain.

Da Velliv i forbindelse med et større projekt stod tilbage med flere hundrede systemlamper, valgte de at sende dem til os i Fischer Lighting. Herfra har vi redesignet, opgraderet med nyeste LED-teknologi og ikke mindst transformeret dem fra systemlamper til pendler, så de fremover kan hænge ned fra åbne lofter. Én af udfordringerne ved de åbne lofter er at sikre god akustik – derfor har vi samtidig beklædt lamperne med akustikmateriale fra a:gain, som er lavet af genbrugt PET fra plastikflasker.

En del af de nye lamper, som vi kalder Apollon, er nu endt i en stor kontorbygning i Lyngby, ejet af Velliv og administreret af DEAS.
For hver systemlampe, vi genbruger og forvandler til Apollon, spares cirka 4 kilo stål.

Vil du vide mere?

Lars Elmvang

Partner & Business Development Director (BDD) +45 78 79 72 78 info@fischer-lighting.com

Løsning

57 Apollon og 16 Venus-lamper pryder nu lokalerne i Lyngby Port, Lyngby Hovedgade 94, 1. th. Upcycling af 50×50 armaturkasser.  Lamperne er desuden beklædt med akustik filt af genbrugt PET fra plastikflasker, og samlet af indsatte i Holbæk Arrest.

Download case

”I Velliv har vi det seneste år haft fokus på at indarbejde flere cirkulære løsninger i vores erhvervsrenoveringer. I den forbindelse var Fischer Lighting en åbenlys samarbejdspartner, der med innovation har formået at skabe nye lamper af eksisterende affald, ligesom de samtidig har bidraget til et bedre indeklima og et flot udtryk. En samlet løsning, som vi er sikre på har stor betydning for vores lejere,”

Kim Revald, Senior Sustainability Manager hos Velliv

Vil du vide mere?

Om Fischer Lighting

Vi udvikler nye armaturer, skabt af genbrugte materialer. Vi samarbejder med landets førende arkitekter, og resultaterne er smukke armaturer, der sætter så få miljøbelastende fodspor som muligt. Vi arbejder hver dag for at optimere og lære nyt.

Læs mere

Få en lysere fremtid med Fischer Lighting

Gå en lys fremtid i møde ved at bevare, genbruge og opgradere armaturer – og giv nyt liv til dine gamle lamper.

Læs mere

Bæredygtig belysning

Vores produktkatalog består af kvalitets lamper, der i sig selv er designklassikere. Vi giver lamperne nyt liv med vores patenterede LED-systemer, der er udskiftelige og fremtidssikre.

Læs mere