Nettos gamle lamper halverer energiforbrug og sparer 2,4 tons co2

I Birkerød Idrætscenter i Rudersdal Kommune stod man for nyligt overfor en konkret udfordring. Belysningen i idrætcenterets multihal opfyldte ikke kravene til at huse internationale Europa Cup-kampe i Volleyball, ligesom den eksisterende belysning brugte for meget strøm.

I stedet for at købe nyt faldt valget på 73 af Fischer Lightings bæredygtige loftslamper med titlen ”Judd Sport”, som er et spændende og unikt redesign af gamle, kasserede armaturer, der oprindeligt hang i butikkerne i Netto.

I stedet for, at armaturerne ender som affald, indsamler Fischer Lighting dem fra butikkerne, redesigner dem og opgraderer med nyeste generation LED-lyskilde og indmad, som samtidig nemt kan udskiftes senere. Det betyder, at Judd-armaturerne, som nu pryder multihallen i Birkerød, har en meget længere levetid end de fleste nye belysningsløsninger på markedet, som er designet til at skulle smides ud efter endt brug.

Samlet skaber de 73 Judd-armaturer en energibesparelse på cirka 48 procent, ligesom Rudersdal Kommune og Birkerød Idrætscenter har sikret en ressourcebesparelse på 2,4 tons CO2 og 48,2 tusinde liter vand alene ved at vælge en løsning, som genbruger gamle armaturer, der ellers var endt som skrot.

Vil du vide mere?

Løsning

73 stk. Judd-armaturer, som er et spændende og unikt redesign af gamle, kasserede armaturer, der oprindeligt hang i butikkerne i Netto.

Download light case

Fischer Lighting har skabt en energibesparende, langtids- holdbar og økonomisk attraktiv løsning. Samtidig er det et stort ekstra plus, at vi ved at vælge en løsning, der genbruger eksisterende armaturer, kan gøre en forskel for miljøet. Hele vejen igennem projektet har vi følt os i trygge hænder hos Fischer Lightings konsulent Dennis Albertsen, som har sikret en snorlige proces fra start til slut.

Carsten Jacobsen, Halinspektør hos Birkerød Idrætscenter

Vil du vide mere?

Om Fischer Lighting

Vi udvikler nye armaturer, skabt af genbrugte materialer. Vi samarbejder med landets førende arkitekter, og resultaterne er smukke armaturer, der sætter så få miljøbelastende fodspor som muligt. Vi arbejder hver dag for at optimere og lære nyt.

Læs mere

Få en lysere fremtid med Fischer Lighting

Gå en lys fremtid i møde ved at bevare, genbruge og opgradere armaturer – og giv nyt liv til dine gamle lamper.

Læs mere

Læs mere om vores produkter

Vores produktkatalog består af kvalitets lamper, der i sig selv er designklassikere. Vi giver lamperne nyt liv med vores patenterede LED-systemer, der er udskiftelige og fremtidssikre.

Download vores materiale