Hillerød Bibliotek installerer fremtidens biblioteksbelysning

Ledelsen på Hillerød Bibliotek har i tæt samarbejde med Hillerød kommune besluttet at træffe grønne og bæredygtige valg i arbejdet på at mindske kommunens CO2 aftryk.

En af de tunge udgiftsposter kom fra bibliotekts belysning, og personalet savnede fleksibilitet. Bibliotekernes rolle forandrer sig meget i disse år, og går fra primært at være en udlåns-central, til også at skulle rumme aktiviteter og events. Det stiller også nye krav til belysningen.

Valget faldt på Fischer Lightings bæredygtige koncept, der giver et flot og jævnt lys, og som samtidig er fleksibelt, så personalet kan indstille lyset alt efter hvilken aktivitet der er i rummet. Kommunen løfter nu både deres ansvar for miljøet, og for at skabe de bedst mulige rammer for brugere og personalet på biblioteket. Investeringen er tjent hjem på bare 2 år.

Vil du vide mere?

Morten Lythe Jørgensen

Sales Executive +45 29 80 05 03 mlj@fischer-lighting.com

Løsning

Hillerød Bibliotek har fået opgraderet deres reolbelysning til specialdesignede reolarmaturer, og fik i alt 1.000 traditionelle downlights, kassearmaturer og 60×60 armaturer opgraderet med nye LED-indsatse.

På biblioteket er de meget tilfredse med den nye belysning. Det giver et helt nyt moderne udtryk, en dynamisk belysning og så sparer vi rigtig meget energi. Og så er det rigtigt fint, at man nu kan tilpasse lyset til forskellige arrangementer på biblioteket.

Lasse Skou Andersen, Energimedarbejder, Ejendomme, Hillerød Kommune

Resultater i tal

img

Energibesparelse

78 %
img

CO2 besparelse

58,2
ton
img

Samlet besparelse

3.026.401
dkk
img

Tilbagebetalingstid

2,1
år
img

Årligt afkast

44 %