Døgnrytmelys løfter humøret og forbedrer koncentrationen

Når lærere og elever sætter sig koncentreret over dagens opgaver, bliver de helt ubemærket hjulpet på vej af et nyt døgnrytmelys, der regulerer både lysintensitet og farvetemperatur i klasselokalet, så elever og undervisere får det mest optimale arbejdslys.
I samarbejde med Kommunale Ejendomme, Kolding Kommune, afprøver Vamdrup skole, som en af de første i Danmark, en ordning med døgnrytmelys. Døgnrytmelyset simulerer solens varierende styrke og farve i løbet af en dag, og forskning viser, at det hjælper på både koncentrationen og komforten i de mange timer de opholder sig på skolen.

Vil du vide mere?

Løsning

Opgradering af 86 stk. armaturer til energibesparende LED boards med integreret intelligent lysstyring.

Download case

“Vi har fået meget positiv respons fra lærerne. Eleverne opleves som mindre trætte og mere rolige. En lærer har fortalt, at eleverne er mindre generet af hovedpine. Lærerne sætter pris på, at de i dag selv har mulighed for at tilpasse lyset til undervisningens indhold. Det kræver jo forskelligt lys, om de skal hygge eller have prøver”.

Erling Lynggaard, Teknisk servicemedarbejder Vamdrup Skole

Resultater i tal

img

Energibesparelse

69 %
img

Co2 besparelse

15.9
ton
img

Samlet besparelse

1641428
dkk
img

Tilbagebetalingstid

6.4
år
img

Årligt afkast

14 %

Vil du vide mere?

Vores koncept

Vi fornyer eksisterende belysningsarmaturer med moderne, certificeret og individuelt tilpasset LED-teknologi.

Læs mere

Find dit armatur

Se i oversigten om vi tilbyder at ombygge den type armatur du leder efter.

Læs mere

Om Fischer Lighting

Fischer Lighting arbejder med cirkulært design og ansvarlig fornyelse. Vi mener ikke, der er nogen grund til at kassere gamle lamper, hvis man i stedet kan forny dem og få noget, der er bedre.

Læs mere