Fra Netto til Marmormolen

550 faste arbejdspladser, stort mødecenter, kantine med plads til cirka 240 personer, parkeringskælder og butikslokaler i stueetagen. Det er rammerne om anden del af PensionDanmarks indbydende erhvervsbyggeri på Marmormolen i Nordhavn, opført af NCC, som nu står klar til sine lejere.

Det godt 13.000 kvadratmeter store kontorhus bliver certificeret med DGNB Guld, og helt i tråd med PensionDanmarks program for bæredygtige tiltag har projektet været underlagt ambitiøse krav for CO2-udledning i byggeriet.

Der er prioriteret klimavenlige løsninger hele vejen rundt – og hele vejen ned i P-kælder-området, hvor der er valgt Judd & Skot-lamper fra Fischer Lighting.

Vil du vide mere?

Lars Elmvang

Partner & Business Development Director (BDD) +45 78 79 72 78 info@fischer-lighting.com

Upcyclede produkter i nybyggeri

Hos NNC, som har opført byggeriet, er man stor fortaler for brugen af upcyclede løsninger, fortæller projektleder Ole Møller Petersen:

”Det har været interessant at arbejde med en byggesag, hvor der for alvor er blevet fokuseret på løsninger og tiltag, som reducerer byggeriets miljøaftryk. De anvendte lysarmaturer fra Fischer Lighting er et godt eksempel. Det er nødvendigt, at vi alle tænker i den retning fremover – det er helt sikkert ikke sidste gang, vi ser upcyclede produkter i nybyggeri.”

Blandt de mange andre klimavenlige løsninger og materialevalg, kan det nævnes, hvordan der er muret med kalkmørtel, som udleder mindre CO2 end det mere udbredte cementmørtel. Samtidig er der eksempelvis anvendt stålkompositbjælker med stålplader, som består af 98 procent genbrugsstål.

Upcyclet belysning fra Fischer Lighting

95 upcyclede Judd-lamper, som er et redesign af udtjente lamper fra Netto, pryder nu parkeringskælderen sammen med 31 renoverede LK Skot-lamper, designet af Louis Poulsen. Alle lamper er opgraderet med nyeste LED-teknologi og samlet på sociale værksteder af folk på kanten af arbejdsmarkedet.

Download case

"Valget af lamper fra Fischer Lighting gav rigtig god mening af en række grunde. Det er en energi- og miljøvenlig løsning baseret på nyeste LED-teknologi, hvor der samtidig er tænkt både bæredygtigt og kreativt med upcycling og redesign. Samtidig er lamperne flotte og passer godt ind stilmæssigt.”

Jens Rydder Breinholt, Bæredygtighedschef for ejendomme i PensionDanmark

Vil du vide mere?

Om Fischer Lighting

Vi udvikler nye armaturer, skabt af genbrugte materialer. Vi samarbejder med landets førende arkitekter, og resultaterne er smukke armaturer, der sætter så få miljøbelastende fodspor som muligt. Vi arbejder hver dag for at optimere og lære nyt.

Læs mere

Få en lysere fremtid med Fischer Lighting

Gå en lys fremtid i møde ved at bevare, genbruge og opgradere armaturer – og giv nyt liv til dine gamle lamper.

Læs mere

Bæredygtig belysning

Vores produktkatalog består af kvalitets lamper, der i sig selv er designklassikere. Vi giver lamperne nyt liv med vores patenterede LED-systemer, der er udskiftelige og fremtidssikre.

Læs mere