Et godt eksempel på en cirkulær lysløsning

I Randers Kommune har cirkulær økonomi været højt på dagsordenen længe, og da Munkholmskolen stod overfor en stor udskiftning af lyset var det derfor naturligt at se på en mere bæredygtig lysløsning frem for at købe nyt. Valget faldt på Fischer Lightings bæredygtige belysning.

På Munkholmskolen har man minimeret omkostninger ved at opgradere alle eksisterende lysrørsarmaturer med ny LED-teknologi. De nye lofter kunne endda besvares, da en opgradering af de gamle armaturer ikke krævede en ny loftrenovering.

De gamle gitre på lyskasserne er også blevet erstattet med en ny afskærmning, som får de gamle lysarmaturer til at ligne helt nye. Den nye afskærming giver både et mere diffust lys, men afskærmer også så støv og skidt ikke kan samle sig i armaturkasserne.

Vil du vide mere?

Løsning

”650 stk. eksisterende lysarmaturer renoveret og opgraderet med LED. Øget energibesparelse og bedre komfort ifm. dagslys og bevægelsesstyring.

Download case

Da jeg stod overfor at udskifte lyset på skolen var jeg ikke i tvivl om at vi skulle ombygge frem for at købe nyt. Men også fordi, lofterne lige var udskiftet og ny belysning ville kræve endnu en loftsrenovering. Vi er her ikke bare grønne for at være grønne - vi er grønne, fordi det kan betale sig.

Alexandar Laumann Energirådgiver Randers Kommune