800 kvadratmeter stort hovedkontor får kant og historie

Siden 2017 har Ikano Bolig, som er en del af den internationale virksomhedsgruppe, Ikano Group, udviklet boligområder og bygget kubiksmarte og funktionelle boliger til danskerne. Med øje for den sunde og bæredygtige hverdag er ambitionen at bygge hjem, der inviterer til nærvær, bruger færre ressourcer og har lavere klimapåvirkning.

Ikano Boligs nye hovedkontor i Glostrup er ingen undtagelse. Her har man i høj grad indrettet kontoret med løsninger, der reducerer nuværende og fremtidigt ressourceforbrug og som samtidig tilfører kant og historie. Det gælder også for belysningen, hvor der er valgt genbrugte, redesignede og unikke lamper fra Fischer Lighting.

Vil du vide mere?

Lars Elmvang

Partner & Business Development Director (BDD) +45 78 79 72 78 info@fischer-lighting.com

68 upcyclede lamper til hovedkontoret

Konkret hænger 68 Fischer Lighting-lamper nu på Ikano Boligs hovedkontor i Glostrup. Der er tale om vores ”Judd”, som er et redesign af udtjente butikslamper fra Netto, ”Mento”, som er vores redesignede lamper fra Mærsk, ”Light of Fashion”, der tidligere har fungeret som spots i butikker, ”August”, som bl.a. er fremstillet af gamle fiskenet og vores ”Small Industry”, hvor vi har genbrugt udtjente fabrikslamper. Alle lamperne er opgraderet med nyeste LED-teknologi og har intelligent lysstyring.

Med denne lysløsning har Ikano Bolig sparet 72,996 kg aluminium og 130,64 kg stål fra at ende som affald, svarende til det CO2 forbrug en benzinbil udleder, hvis den skulle have været en halv gang rundt om jorden samt et årsforbrug af frisk drikkevand for en person.

 

Se case

Bente overrækker certifikat til Adm. dir. René Brandt

Ikano Bolig hyldes for den bæredygtige indsats ved at indkøbe upcyclede lamper til grundbelysningen i deres nye 800 kvm store hovedkontor i København. Gennem hele processen har der været lagt vægt på bæredygtighed ved at kombinere nye indkøb af god kvalitet med forskellige genanvendte og genbrugte materialer.

Fischer Lighting tildeler certifikater til kunder, som køber ind efter bæredygtige og cirkulære principper, og som sammen med os er med til at give gamle lamper nyt liv og redde dem fra at ende som affald.

Se certifikat

”Hos Ikano Bolig har vi et stort ønske om at støtte op om og gøre brug af leverandører såsom Fischer Lighting, der har udviklet cirkulære forretningsmodeller og løsninger. Samtidig er vi helt lavpraktisk begejstrede for Fischer Lightings lamper, som både design-, stil- og historiemæssigt tilfører meget til indretningen og atmosfæren på kontoret. Både internt, og når vi får gæster, bliver der nu talt om, hvordan vores lamper eksempelvis tidligere har hængt i H&M-butikkerne eller hos Mærsk. Det er spændende, at de på denne måde kommer med en historik, som samtidig bidrager til samtaler om den grønne omstilling i praksis.”

Lone Lindgård Laursen, bæredygtighedschef hos Ikano Bolig

Vil du vide mere?

Om Fischer Lighting

Vi udvikler nye armaturer, skabt af genbrugte materialer. Vi samarbejder med landets førende arkitekter, og resultaterne er smukke armaturer, der sætter så få miljøbelastende fodspor som muligt. Vi arbejder hver dag for at optimere og lære nyt.

Læs mere

Få en lysere fremtid med Fischer Lighting

Gå en lys fremtid i møde ved at bevare, genbruge og opgradere armaturer – og giv nyt liv til dine gamle lamper.

Læs mere

Bæredygtig belysning

Vores produktkatalog består af kvalitets lamper, der i sig selv er designklassikere. Vi giver lamperne nyt liv med vores patenterede LED-systemer, der er udskiftelige og fremtidssikre.

Læs mere