Danmarks højeste hus af træ sætter nye standarder for det bæredygtige byggeri.

Siden 2019 har PFA, Kilden & Hindby, Artelia Denmark og Lendager været i fuld gang med opførelsen af det imponerende højhusbyggeri, TRÆ, som skyder op på Sydhavnen i Aarhus og forventes at stå færdigt i slutningen af 2024.

Med sine 78 meter og 20 etager er TRÆ Danmarks højeste træhus, som er skabt med en vision om at skubbe til grænserne for, hvordan man kan bygge og renovere med træ og genbrugte materialer.

Belysningen er naturligvis også valgt ud fra samme bæredygtige vision. Valget af det primære lysarmatur er faldet på Fischer Lightings løsning ”Judd”, der er et redesign af gamle Netto-lamper, som vi har modtaget fra butikskæden.

Udover den bæredygtige belysning er der valgt en lang række andre mindre klimabelastende materialer. F.eks. består facadebeklædningen af gamle aluminiumsplader, solafskærmningen af udtjente vindmøllevinger og de akustikregulerende loftsplader af omdannet PET-plastik fra a:gain.

Installationen af belysningen er i fuld gang, og vi glæder os meget til at se det færdige resultat. Du kan allerede nu få en smagsprøve på det i nedenstående video, hvor Anders Lendager fortæller om belysningen i TRÆ.

Tak til Kilden & Hindby for lån af videoen.

Vil du vide mere?

Lars Elmvang

Partner & Business Development Director (BDD) +45 78 79 72 78 info@fischer-lighting.com

Omdannede Netto-lamper i højhusbyggeriet TRÆ

Udover at redesigne de gamle Netto-armaturer har vi opgraderet dem med ny og energivenlig LED-teknologi, og så er de selvfølgelig også socialt bæredygtige, idet lamperne er samlet af mennesker på kanten af arbejdsmarkedet i Danmark.

For hver 100 af de omdannede Netto-lamper, som opsættes i Højhuset TRÆ, spares der ca. 3,3 tons CO2 og 66.000 liter vand i forhold til, hvis de skulle være produceret på ny.

 

Læs mere om vores Judd-lampe her

”Byggeri tegner sig for op mod 30 procent af CO2-udledningerne i Danmark, og det afgørende er, at vi finder nye måder at forlænge levetiden af materialer og installationer. Derfor er jeg glad for, at 1200 af Nettos gamle lamper kan få et nyt liv i TRÆ, der er et godt eksempel på, hvordan vi gerne vil bygge og renovere i fremtiden.”

Michael Bruhn, Ejendomsdirektør hos PFA

Vil du vide mere?

Om Fischer Lighting

Vi udvikler nye armaturer, skabt af genbrugte materialer. Vi samarbejder med landets førende arkitekter, og resultaterne er smukke armaturer, der sætter så få miljøbelastende fodspor som muligt. Vi arbejder hver dag for at optimere og lære nyt.

Læs mere

Få en lysere fremtid med Fischer Lighting

Gå en lys fremtid i møde ved at bevare, genbruge og opgradere armaturer – og giv nyt liv til dine gamle lamper.

Læs mere

Bæredygtig belysning

Vores produktkatalog består af kvalitets lamper, der i sig selv er designklassikere. Vi giver lamperne nyt liv med vores patenterede LED-systemer, der er udskiftelige og fremtidssikre.

Læs mere