Fra lineær til cirkulær

Vi lever i dag i en lineær økonomi, hvor produkter har en kort levetid, og hvor de bliver til affald efter brug

I belysningsbranchen er udviklingen gået fra at der blev produceret holdbare lysarmaturer af aluminium og stål til produkter i billige plastmaterialer. Armaturerne holder ikke så længe, og der bliver smidt mange armaturer ud, når lyskilden forældes, da man oftest ikke kan skifte dioderne i nye lysarmaturer.

Vi genbruger så meget som muligt af de kvalitetsarmaturer kunden allerede har hængende, og så anvender vi bæredygtige materialer som genbrugsplast. En undersøgelse fra DTU har vist, at man kan spare helt op til 42% ekstra CO2 ved at genbruge de eksisterende armaturkasser, og man bruger kun ca. 200 g. aluminium til en ombygning i modsætning til ca. 2 kg. aluminium til et nyt standart kassearmatur.

Det betyder, at prisen for en opgradering af et nyt armatur kan holdes nede, og at den miljømæssige CO2 belastning fra transport af de tungeste materialer holdes nede.

 

Læs mere her

Hvad gør en lysløsning bæredygtig?

Et bæredygtigt lysarmatur er designet efter cirkulære principper og af bæredygtige materialer. Alle Fischer Lightings løsninger designes så de nemt kan adskilles, hvilket er et af grund-principperne i cirkulær økonomi. Det betyder samtidig at din lysløsning bliver fremtidssikret, så når ny og bedre teknologi kommer på markedet, så kan det monteres heri.

Ønsker man at skille sig helt af med armaturet, så kan alle dele skilles ad og sendes til genbrug. Det er en metode der kaldes for ‘Design for dissasembly’. Udover at designe for adskillelse og genbrug af gamle armaturer er valget materialer afgørende for bæredygtigheden. Fischer Lighting arbejder aktivt med materialevalget og har blandt andet produceret en løsning af genbrugte fiskenet og arbejder på flere nye spændende løsninger.

Find dit armatur her

Vi redder armaturer fra udsmidning

Vi samarbejder med flere nedrivningsfirmaer, der håndterer nedrivning af bl.a. skoler, for at redde alle de lysarmaturer der jævnligt kasseres. Tidligere blev alt nedrevet materiale inklusiv lysarmaturer sendt til forbrænding. Nu kan vi i stedet tage imod alle de gamle armaturer, som typisk ikke fejler andet end at lyskilden er forældet. Vi ombygger armaturerne med vores patenterede LED-indsatse og gør dem klar til at blive installeret nye steder. Det giver enorme besparelser i forhold til materialer, transport, og CO2-udledning.

I de tilfælde hvor armaturets gitter, diffusere og ophæng er i en fornuftig stand, genanvendes dette også.

Interesseret i at høre mere?

Få mere viden om bæredygtig belysning

Bevar bygningens arkitektoniske udtryk

Fordi Fischer Lighting kan opgradere eksisterende armaturer, er det muligt at bevare en bygnings æstetiske udtryk. I vores skræddersyede løsninger arbejder vi integreret med lyskvalitet, den nyeste teknologi og fornyelse af designet, når dét er behov

Læs hele casen

Du får alle fordelene ved moderne LED indbygget i dine gamle lamper

Hotel Green Solution House (GSH) er opført med fokus på genanvendte materialer, nyt interiør baseret på genbrugsmaterialer, affaldssortering, vandrensning, grønne tage, energieffektive løsninger og så har de valgt vores bæredygtige belysning.

Læs hele casen

Opfyld krav om bæredygtighed

Fischer Lightings løsninger bygger på cirkulært design og går imod brug-og-smid-væk-kulturen, fordi alle dele kan skilles ad og genbruges. Vi arbejder med Design for Dissasembly og afprøver hele tiden nye materialer. Lad os også hjælpe dig.

Kontakt os