Sundhed og pleje

Der er stor forskel på hvor meget, og hvilken type af lys vi har brug for gennem livet. Forskning viser, at der på plejecentre og hospitaler kan opnås store helbredsmæssige effekter ved at installere lys som døgnrytmelys. Fischer Lighting har specialiseret sig i at kunne udnytte den nyeste forskning og teknologi på området. Vi kan derfor udstyre jeres eksisterende lamper og lysarmaturer med ny elektronik, der gør jer i stand til at kunne udnytte disse fordele uden det betyder, at I behøver investere i nye dyre lamper og med omfattende renoveringer af lofter.

Fischer Lighting PLEJE

Vi har mange års erfaring med projekter til f.eks. Plejehjem og psykiatriske hospitaler. Vi installerer vores løsninger i bygningen mens de er i drift, med et minimum af gener for medarbejdere og patienter. Læs mere om vores bæredygtige løsninger her eller kontakt os for yderligere information.

Ny hospitalsbelysning hjælper både patienter og personale

Hospitaler er nogle af de bygninger, hvor der stilles de største krav til belysningen. Her arbejdes i døgndrift, og der er meget forskellige krav fra et rum til et andet.

Forskning viser, at man med god belysning kan mindske træthed hos personale der arbejder om natten og med skiftende vagter. Lys kan også virke beroligende på patienter og undersøgelser viser at korrekt belysning giver kortere indlæggelser. Derudover vil gangarealer og venteværelser føles mindre kliniske og kolde med optimal belysning.

Med avanceret lysstyring er det muligt at ændre lysstyrke, farvetemperatur og intensitet og amberlight (natlys hvor det blå lys er fjernet) med et enkelt klik. Det kan gøre opholdet på hospitalet rarere for patienter og gøre arbejdsvilkårene for medarbejdere så optimale som muligt.

Natarbejde, skiftehold og lokaler uden dagslys

Arbejder vi i omgivelser med for lidt eller for dårligt lys, kan det måles på vores effektivitet og trivsel. Særligt folk der arbejder i skiftehold eller om natten kan have stor glæde af at arbejdspladsen har den rette belysning. Kroppen er biologisk indrettet til, at vi sover når det er mørkt, og forskningen viser, at man er i højere risiko for forskellige sygdomme når man arbejder om natten, eller på skiftehold. Derfor er disse målgrupper særligt relevante for fokus på belysningen.

Cases

Øresundshjemmet

Bedre lysniveau med automatisk styring giver øget trivsel.

Læs mere

Glostrup psykiatrisk center

Ombygning med 70 % besparelse.

Læs mere

Køge sygehus

"Smertefri" installation af sygehusbelysning

Læs mere