Udbudsbeskrivelse – bæredygtig belysning

 

Søg her inspiration til udbudsbeskrivelsen, så du sikrer cirkulært og bæredygtige belysningsløsninger, der bidrager positivt til indeklimaet: 

Læs udbudsbeskrivelse

Brugervejledning

Værktøj til LCC omkostninger

for grønne offentlige indkøb af

Indendørs

belysning

 

Hvad kan dette værktøj bruges til?

Denne brugervejledning indeholder grundlæggende information til at begynde at bruge LCC i indkøb af indendørs belysning, dvs. lamper, armaturer og betjeningsudstyr installeret i bygninger til almindeligt belysningsbehov.

Specialbelysning (såsom displaybelysning, nødbelysning, medicinsk belysning osv.) er ikke dækket, selvom visse anbefalinger stadig kan være gældende.

 

Download brugervejledning til LCC værktøj

Klima og miljø som konkurrenceparametre

Bæredygtige offentlige indkøb – sådan!

Rammer, erfaringer og gode råd

 

Når det offentlige køber ind, er der forskellige muligheder for at tænke grønne hensyn ind. Der kan eksempelvis stilles mindstekrav, der tager afsæt i miljømærker og standarder, men der kan også skabes konkurrence om de grønne elementer. Det giver virksomhederne incitament til at tænke i grønne produkter og ydelser og betyder samtidig, at ordregiver kan få en mere miljø- og/eller klimavenlig løsning.

Et udtræk af 3 måneders danske udbudsdata af professor Ole Helby Petersen viser dog, at pris i gennemsnit vægter 44 pct. mens bæredygtighed og miljø kun vægter 3 pct. som underkriterie i bedste forhold mellem pris og kvalitet i udbudsevaluering.

På dette webinar dykker vi ned i, hvordan offentlige ordregivere kan bringe miljø og klima i spil som konkurrenceparametre, når der købes ind. Vi tager et kig på juraen bag anvendelsen af klima og miljø som konkurrenceparametre og hører konkrete eksempler på, hvordan der i praksis konkurreres på klima- og miljøhensyn, herunder hvor det kan give særlig værdi.

 

Se eller gense DI webinar

Om Fischer Lighting

Koncept

Vi arbejder for en verden hvor lys gør mennesker sundere, og hvor alle lysarmaturer produceres efter cirkulære principper. Vi arbejder med en ansvarlig og bæredygtig tilgang til vores forretning.

Læs mere

Om os

Vi arbejder for en verden hvor lys gør mennesker sundere, og hvor alle lysarmaturer produceres efter cirkulære principper. Vi arbejder med en ansvarlig og bæredygtig tilgang til vores forretning.

Læs mere

Online materiale

Her finder du vores online materiale. Tidligere på året lancerede vi verdens første katalog for bæredygtig belysning fyldt med unikke lamper, løsninger og koncepter. Find det her...

Læs og download materiale