Helios væglampe - “ambient” lampe i bæredygtigt design

I Oldgræsk religion og mytologi er Helios Guden og personificeringen af solen. Fischer Lighting har designet Helios som en “Ambient” lampe, hvor lyset der omkranser lampen (solen) skal simulere solens stråler fra solopgang til solnedgang. Det omgivende lys kan få ethvert rum til at føles varmt og indbydende og dermed tilføre en hyggelig
stemning. For at ændre stemningen kan lysets farvetemperatur nemt ændres.

Lampen er designet ud fra principperne for cirkulær økonomi og er lavet af genbrugt metalskrot fra facadeplader.

Lampen er designet i samarbejde med The Fat Greeks Co-founder og Head of Design/CTO Søren Peter Kristensen og forventes at blive lanceret i Q2-2023.

Kontakt os

Helios designet til restauranten The Fat Greek i Carlsberg Byen

The Fat Greek  viser vejen for det bæredygtige byggeri.

Det populære streetfood-koncept, The Fat Greek, er kendt for sine autentiske, traditionsbundne og ikke mindst smagfulde gyros, som leder tankerne mod den græske sol og varme.

Men faktisk er The Fat Greek meget mere end smagsoplevelser i topklasse. Det er deres nye restaurant på Tapperitorvet i Carlsberg Byen endnu et godt eksempel på.

For at værne om konceptets autentiske fortælling og passe på miljøet har The Fat Greek nemlig valgt at indrette deres nye restaurant primært med genbrugte og genanvendte materialer.

Alt interiør er stort set fremstillet af genbrugsmaterialer fra Jensen Genbrug, herunder gamle fyldningsdøre, gulvbrædder og lister, som bl.a. er lavet om til bænke og vægbeklædning.

Samtidig har The Fat Greek valgt vores bæredygtige, designede og trivselsskabende belysningsløsninger. Om valget af belysning fra Fischer Lighting siger The Fat Greeks Co-founder og Head of Design/CTO Søren Peter Kristensen:

”Fischer Lighting har skabt et unikt udbud af spændende, bæredygtige og ressourcebesparende designerlamper, som samtidig bidrager rigtig godt til den autentiske fortælling og behagelige atmosfære, vi ønsker at skabe i vores restauranter.”

I den nye restaurant i Carlsberg Byen kan du bl.a. opleve vores Judd og Light of Fashion, som er et spændende redesign af skrottet butiksbelysning, vores prisvindende GAIA, som er udviklet i samarbejde med 3XN/GXN og består af minimum 75 procent genbrugt PET fra plastflasker, vores UpMag, som er tegnet af SHL – Schmidt Hammer Lassen Architects og er et unikt redesign af udtjente designerlamper – samt vores Helios væglampe, skabt af genbrugt metalskrot fra facadeplader, som Søren Peter Kristensen i øvrigt er designeren bag og som her i 2023 lanceres i samarbejde med Fischer Lighting.

Læs mere

Læs i vores produktkatalog

På side 30-31 finder du information om Helios som væglampe. Skabt af genbrugt metalskrot fra facadeplader og designet i samarbejde med The Fat Greeks Co-founder og Head of Design/CTO Søren Peter Kristensen. I kataloget kan du blandt andet se mål og tekniske specifikationer samt info om produktion og drift.

Kataloget er verdens første lysarmaturkatalog med fokus på genbrugt belysning til det professionelle marked. Det er et opgør med lineær økonomi, og samtidig et bevis på at gode designløsninger kan være bæredygtige, profitable og konkurrencedygtige på en og samme tid.

Læs katalog

Vil du vide mere?

Koncept

Vi arbejder for en verden hvor lys gør mennesker sundere, og hvor alle lysarmaturer produceres efter cirkulære principper. Vi arbejder med en ansvarlig og bæredygtig tilgang til vores forretning.

Læs mere

Om os

Hos Fischer Lighting er vi stolte af at være ’first movers’ i en ellers traditionel branche og vi har sat os for at gå forrest, tænke stort og at løse dét, som ingen har prøvet før.

Læs mere

Download materiale

Her finder du vores online brochure materiale. Der er også mulighed for download.

Læs mere