GAIA - Shortlisted til Danish Design Award 2021

GAIA er en dansk designet akustik pendel. Udviklingen af GAIA er baseret på vores filosofi om at design kan og skal bidrage til at forbedre vores fælles verden.

Lampen er opkaldt efter gudinden for alt liv, og forener tre primære elementer, som alle har stor indflydelse på menneskets velvære, både fysisk og mentalt. Således er GAIA er ikke bare en lampe, eller et akustikmodul. GAIA er et unikt og multifunktionelt produkt, der tager bæredygtigheden alvorligt.

I Fischer Lighting har vi en vision og en mission om at passe på vores fælles planet, ved at skabe produkter, der sætter så få miljømæssige fodspor som muligt. Kloden kan ikke bære, at vi fortsætter med at producere lineært, som vi hidtil har gjort. Derfor arbejder vi hver eneste dag på at ændre på det vi kan.

I samarbejde med førende arkitekter og lysdesignere fra GXN har vi skabt et cirkulært produkt, der løser flere udfordringer i ét. En smuk cirkulært produceret lampe med indbygget akustiske funktioner.

Akustik

I dag oplever mange moderne byggerier store udfordringer med dårlig akustik, på grund af den primære overgang til overflader af rå beton, glas og stål.

Vi har skabt en lampe, der løser problemer med dårlig akustik, samtidig med at den udsender et smukt og sundhedsfremmende lys.

Ringene, der tilsammen skaber lampens runde form, har et samlet overfladeareal svarende til 10 styk 60×60 cm. akustikplader og er lavet af et materiale der er særligt velegnet til at dæmpe højfrekvente toner. Akustikpladerne er på 9 mm. og med en alpha (NRC) værdi på 0.8.

Lampens akustiske egenskaber gør den egnet til at blive en del af interiøret på kontorer, mødelokaler, gangarealer og andre steder hvor mange mennesker færdes, og hvor støjniveauet derfor kan skabe udfordringer for et sundt og behageligt indeklima.

Flere farver at vælge i mellem 

Du kan vælge mellem mere end 30 forskellige farver, som alle er RoHS og SVHC certificeret og produceret uden farlig kemi.

Kontakt os

Bæredygtighed

Fra affald til moderne, multifunktionel lampe

Vi har arbejdet med at skabe en lampe efter cirkulære
principper. Det betyder, at materialerne indgår i en lukket produktionskæde, og at alle delkomponenter kan genbruges
igen og igen.

GAIA er lavet af 100% PET, hvor minimum 75% kommer fra genanvendte plastikflasker. PET er det materiale vi kender fra klar emballage og drikkeflasker.

Der går ca. 110 plastikflasker til én lampe. Den er designet udfra princippet ‘Design for adskillelse’ som er en af de metoder der sikrer, at vi benytter mindst mulige jomfuelige ressourcer. Alle komponenter i lampen kan samles og skilles ad uden brug af værktøj, og derved kan alle delkomponenter indgå i nye kæder efter endt brug.

Kontakt os

Lys & Design

Et godt lysdesign handler ikke kun om lys, men om lysets påvirkning på vores krop og sind

Mennesker opholder sig indendørs 90% af tiden, og det giver udfordringer for vores helbred. Dagslysets naturlige rytme spiller en vigtig rolle for vores helbred, fordøjelse, humør og søvn.
Lys er afgørende for vores regulering af døgnrytmen og for produktionen af hormoner som melatonin, cortisol og serotonin, der påvirker vores mentale og fysiske helbred.

I processen med at udvikle og designe GAIA, har vi lagt vægt på
at skabe en arkitektonisk designkvalitet der passer ind i de fleste møderum, kontorlokaler mv. Lysdesignerne har særligt haft fokus
på, hvordan lyset arbejder i lampen, hvordan lyset kastes ud på
omgivelserne, og hvordan øjet opfanger lysfordelingen.

Med GAIA har vi opnået en treenighed, der giver dig markedets
bedste løsning. Et bedre lys giver øget komfort, trivsel og et bedre
arbejdsmiljø.

Kontakt os

Designerne bag GAIA

GAIA er et lysende eksempel på hvordan tværfaglighed skal bane vejen for fremtidens bæredygtige produkter. Arkitekter og lysdesignere har her skabt et produkt, der er smukt at se på og som udfylder flere nyttige funktioner i den moderne bygning.

”Vi har fundet en balance mellem funktion og æstetik, der har rødder i den danske designtradition. GAIA rummer treenigheden af lys, lyd og rum. Optimal akustisk og optisk ydeevne forenes i en form der samtidig løfter et væsentligt bæredygtigt åg.”

Lysdesigner Tim Magnusson, Fischer Lighting, og Arkitekt Nichlas Heunicke, GXN.

kontakt os

Samlet i Danmark af udsatte borgere

Hvorfor sende produktionen til asien, når der er masser af dygtige hænder der har brug for noget at lave lokalt?

Vores lamper bliver samlet og pakket på et beskyttet værksted, der giver support og vejledning til udsatte borgere. Det giver beskæftigelse i nærområdet og vi sparer miljøet for transport af varer på tværs af kloden.

Vi tager et socialt ansvar og arbejder for at bibeholde danske arbejdspladser, når det giver mening.

Det synes vi, er sund fornuft.

kontakt os

Vil du vide mere?

Kontakt os

Vi sidder klar til at hjælpe dig. Kontakt os allerede i dag for mere information, priser, leveringsmuligheder mv.

Kontakt os

Læs casen fra Food Nation

Food Nation var de første der fik GAIA op at hænge i deres besøgscenter i København. Du kan læse mere om deres erfaringer med lampen her.

Læs casen

Læs i vores produktkatalog

Verdens første lysarmaturkatalog med fokus på genbrugt belysning til det professionelle marked. Det er et opgør med lineær økonomi, og samtidig et bevis på at gode designløsninger kan være bæredygtige, profitable og konkurrencedygtige på samme tid.

Læs brochure