Lys kan forbedre skolebørns præstationer

Den rette belysning i undervisningslokaler kan øge koncentrations- og indlæringsevnen og sænke støjniveauet til stor gavn for både elever og lærere. Fischer Lighting har stor erfaring med lyssætning i både undervisningslokaler og fællesarealer. Vi installerer døgnrytmelys i eksisterende armaturer, der regulerer lysintensitet og farvetemperatur i lokalet, så alle får de bedste arbejdsbetingelser.

Fischer Lighting SKOLE

Mange danske folkeskoler er gamle og nedslidte, og når der skal renoveres er der oftest fokus på energibesparelser og ikke på komfort.

I de fleste klasselokaler er der kun mulighed for at have lyset enten tændt eller slukket. I klasselokaler, hvor eleverne opholder sig i 6-8 timer dagligt, kan der opnås flere positive effekter af at arbejde specifikt med belysningen.

Forskning viser, at den rette belysning i et klasselokale er afgørende for både koncentrationsevne- og indlæringsevne hos eleverne. Ydermere er der evidens for at elever der opholder sig i den rette belysning oplever mindre hovedpine og at støjniveauet sænkes.

Download materiale her

Lysstyring i klasselokaler giver gode resultater

Vi har udviklet en specifik løsning til undervisningslokaler, hvor vi installerer intelligent døgnrytmelys i stedet for de traditionelle lysrørsarmaturer. Vores løsning passer til alle standard typer af skolelysarmaturer uanset om de er runde, kvadratiske eller aflange.

Med et indbygget styringspanel, følger lyset automatisk solens døgnrytme og mængden af lys fra vinduer. Derudover har underviseren mulighed for, ved hjælp af et trykpanel, at ændre belysningen alt efter aktiviteten i lokalet.

Cases

Vamdrup skole

Døgnrytmelys løfter humøret og forbedrer koncentrationen på Vamdrup skole.

Læs mere

Hornslet skole

En af landets grønneste kommuner vælger cirkulært.

Læs mere

HCØ

Fischer Lighting har i samarbejde med H.C. Ørsted Instituttet (HCØ) installeret bæredygtig belysning i 1.000 bevaringsværdige armaturer.

Læs mere