Undervisning

Den rette belysning i undervisningslokaler kan øge koncentrations- og indlæringsevnen og sænke støjniveauet til stor gavn for både elever og lærere. Fischer Lighting har stor erfaring med lyssætning i både undervisningslokaler og fællesarealer. Vi kan fx installere døgnrytmelys i eksisterende armaturer, der regulerer lysintensitet og farvetemperatur i lokalet, så alle får de bedste arbejdsbetingelser.

Fischer Lighting SKOLE

Vi har udviklet en specifik løsning til undervisningslokaler, hvor vi installerer intelligent døgnrytmelys i stedet for de traditionelle lysrørsarmaturer. Vores løsning er tilpasset alle standard typer af skolelysarmaturer uanset om de er runde, kvadratiske eller aflange.

Med et indbygget styringspanel, følger lyset automatisk solens døgnrytme og mængden af lys fra vinduer. Derudover har underviseren mulighed for, ved hjælp af et enkelt klik, at ændre belysningen alt efter aktiviteten. Det kan være at der i første halvdel af timen skal vises film på smartboardet, og i sidste del laves opgaver ved bordene. Et eksempel på to aktiviteter, der kræver to meget forskellige lyssætninger, og som er muligt med intelligent lysstyring. Vi leverer også simple løsninger til gangarealer, biblioteker og andre fællesområder

Lysstyring i klasselokaler giver gode resultater

Mange danske folkeskoler er gamle og nedslidte, og når der skal renoveres er der oftest fokus på energibesparelser og ikke på komfort.

I de fleste klasselokaler er der kun mulighed for at have lyset enten tændt eller slukket. Men der er sund fornuft i at få gennemgå belysningen og set på de muligheder LED belysning giver. I klasselokaler, hvor eleverne opholder sig i 6-8 timer dagligt, kan der nemlig opnås flere positive effekter af at arbejde specifikt med belysningen.

Forskning viser, at den rette belysning i et klasselokale er afgørende for både koncentrationsevne- og indlæringsevne hos eleverne. Ydermere er der evidens for at elever der opholder sig i den rette belysning oplever mindre hovedpine og at støjniveauet sænkes.

Cases

Vamdrup skole

Døgnrytmelys løfter humøret og forbedrer koncentrationen på Vamdrup skole.

Læs mere

Hornslet skole

En af landets grønneste kommuner vælger cirkulært.

Læs mere

HCØ

Fischer Lighting har i samarbejde med H.C. Ørsted Instituttet (HCØ) installeret bæredygtig belysning i 1.000 bevaringsværdige armaturer.

Læs mere