Fischer Family August

‘August’ er et downlight armatur, der består af traditionelle armaturer der er ombygget til LED, en diffuser, samt en ring af genbrugte fiskenet. Men det er meget mere end bare et lysarmatur. Det er et eksempel på, hvordan vi i fremtiden bør designe vores produkter for en mere bæredygtig fremtid. Armaturet er udarbejdet i samarbejde med det anerkendte arkitektfirma 3XN/GXN, der står bag byggerier som Den Blå Planet, FN Byen og Royal Arena. Løsningen er designet på baggrund af cirkulære principper og med udgangspunkt i FN’s Verdensmål 3, 7 og 12.

‘August’ har allerede modtaget flere grønne priser, bl.a. den præstigefyldte pris ‘Det bæredygtige element, Produktprisen’ på Building Green 2018, og ‘Green Product Award’ prisen på håndværksmessen i München 2019.

August viser vejen for fremtidens produktion

Vores klima er under et massivt pres, og vi er nødt til at lære at tænke i nye produktionsmetoder, og i nye materialer for at begrænse vores CO2 udledning mest muligt. Vi har sammen med arkitektfirmaet 3XN/GXN udviklet en hel serie af armaturer, der bygger på genbrug af lysarmaturer, samt en helt ny genanvendelse af materialer der ellers kunne ende som affald.

Lampen består af en patenteret kerne, der kan indbygges i alle eksisterende downlight armaturer. Designet sikrer den helt rette lysfordeling og lampens mange variationsmuligheder gør, at den kan anvendes til næsten alle behov. Den er designet ud fra konceptet ‘Design for dissasembly’ som betyder, at alle dele kan skilles ad og genbruges. Elementerne holdes sammen af magneter, så der er ikke brugt unødig miljøbelastende lim.

Basen udgøres af en reflektor, en diffuser og en ring, der er lavet af et plastgranulat af genbrugte fiskenet, fra den danske virksomhed Plastix. Granulatet er lavet af gamle fiskenet, som ellers kunne være endt i verdenshavene som skadeligt affald. Hvert år dør tusindvis af dyr i verdenshavene på grund af kvælning eller forgiftning, og havmiljøet tager stor skade. Ved at genbruge dette plastik, bidrager vi til en sundere og mere bæredygtig fremtid.

Case: August installeret på bæredygtigt hotel

Hotel GSH på Bornholm er opført med fokus på genanvendte materialer, genbrugsmaterialer, affaldssortering, vandrensning, grønne tage, energieffektive løsninger og naturligvis det mest bæredygtige lys.

Se casen

Download materiale

Fischer Family August brochure

Interesseret i at høre mere?

Hos Fischer Lighting arbejder vi for at lys sagtens kan være både sundt, smukt og bæredygtigt. Vi tester nye ideer og løsninger, og vi går forrest med cirkulært produceret armaturer.

Kontakt os