Fischer Family August

Fischer Family repræsenterer en serie af cirkulære lamper der er udviklet i et samarbejde mellem Fischer Lighting og arkitektvirksomheden 3XN/GXN, der bl.a. står bag byggerier som Den Blå Planet og FN Byen.

Samarbejdet med 3XN/GXN har åbnet op for en helt ny produktserie hos os. Tidligere har vi arbejdet fokuseret på ombygningen af de ikke-synlige lyskilder, men vi bevæger os nu ind på et designmarked, der gør at vi nu også kan designe den synlige del af armaturerne.

Designed for dissasembly

Lampen består af en patenteret kerne, der kan indbygges i alle eksisterende downlight lysarmaturer. Basen udgøres af en reflektor, en diffuser og en ring, der er lavet af genbrugte fiskenet.

Designet sikrer den helt rette lysfordeling og lampens mange variations muligheder gør, at den kan anvendes til næsten alle behov. Den er designet ud fra konceptet ‘Design for dissasembly’ som betyder, at alle dele kan skilles ad og genbruges i andre sammenhænge. Elementerne holdes sammen af magneter, så der er ikke brugt unødig miljøbelastende lim.

I udviklingsprocessen blev flere materialetyper afprøvet, og testet for holdbarhed, genanvendelighed og lysegenskaber. Valget af materiale til de nye lamper faldt på et plastgranulat af genbrugte fiskenet. Det er den danske virksomhed Plastix, der leverer granulatet af fiskenet.

 

Læs mere

'August' vinder årets produktpris på Building Green

Fischer Lighting vandt sammen med 3XN/GXN den præstigefyldte pris ‘Det bæredygtige element – Produktprisen’ på Building Green 2018. Enlai Hooi fra 3XN/GXN og Lars Elmvang fra Fischer Lighting tog imod den flotte pris.

August var nomineret blandt en række prominente virksomheder, der alle arbejder seriøst med at producere grønne og bæredygtige løsninger til byggeriet. I Juryens bedømmelse lød det blandt andet: “I påtager jer en særdeles samfundsrelevant dagsorden og har med afsæt heri vedholdende udviklet jeres projekttilgang med fokus på lyskvaliteten og designet i produktet ‘August’. 

Kontakt os og hør mere

Fischer Family er en række af cirkulære produkter, der er udarbejdet med tanke for miljøet og den optimale belysning. Vi har lanceret den første i rækken, og flere er på vej.

 

Kontakt os