Døgnrytmelys gavner sundheden

Besparelserne som følge af bedre komfort, velvære og arbejdsmiljø kan i mange tilfælde langt overstige de besparelser, der kan findes som følge af et lavere energiforbrug. Derfor er det vigtigt ikke kun at tænke på energibesparelserne. Fischer Lighting arbejder med den nyeste viden og forskning inden for området og kan derfor tilbyde løsninger som sundhedsfremmende lys, samt de nyeste intelligente løsninger, der gør det let at tilpasse lyset til skiftende aktiviteter i en bygning.

Kunstig gengivelse af sollys kaldes blandt andet døgnrytmelys, dynamisk lysstyring, human centric lighting eller circadian lighting. Det dækker over en avanceret teknologi, der giver os mulighed for, meget præcist at simulere solens naturlige skift af lysstyrke og farvetemperatur hen over et døgn.

 

Læs mere

Lysstyring giver store besparelser

En korrekt installeret og udnyttet lysstyring kan give energibesparelser på helt op til 70% i forhold til en installation uden styring, og kan være med til at øge komforten.

En intelligent lysstyring regulerer lysets intensitet i forhold til mængden af udefrakommende dagslys. På dage med meget sollys vil der være et markant mindre behov for kunstigt lys, og så vil det kunstige lys automatisk dæmpes. Kommer der en sky for solen, så skrues lyset automatisk op igen. Helt uden at man bemærker det, reguleres lyset så du får det bedst mulige niveau. Med dagslysstyring kan man ofte spare helt op til 70%.

Hos Fischer Lighting er vi eksperter i lysstyring og har stærke kompetencer inden for standarden DALI, samt de mest benyttede fabrikater som KNX, Philips Dynalite, Servodan, mv. Alle vores LED-løsninger er på forhånd forberedt til at kunne bruge intelligent lysstyring, og er som standard udstyret med DALI drivere.

Kontakt os

Få mere viden om lys og velvære

Effekten af døgnrytmelys på plejehjem

Der er forskel på vores behov for lys gennem livet, og det har vist sig, at især ældre har stor glæde af kunstigt reguleret døgnrytmelys.

Lær mere

Effekten af døgnrytmelys i skoleklasser

Døgnrytmelys har vist sig at have en stor effekt på indlæringsevnen hos børn i skolen, pga. øget koncentration og mindre hovedpine. Læs her hvordan Vamdrup skole oplevede forskellen.

Case: Læs mere

Lær mere om LED

Få mere viden om LED og lysets indvirkning på vores krop og sind.

Lær mere