Genbrug er sund fornuft

Fischer Lightings koncept og vision bygger på, at vi ønsker at bidrage til en mere bæredygtig verden og gøre op med den brug-og-smid-væk kultur, der især hersker i belysningsbranchen. Oftest bliver velfungerende, pæne og dyre designerlamper kasseret til fordel for indkøb af helt nye LED-lamper. Udfordringen med nye LED-lamper er, at de oftest ikke kan skilles ad, og man derfor er nødt til at smide alt ud, når ny og bedre teknologi kommer på markedet. Dermed opstår der et stort ressourcetab.

Den tendens ønsker vi at gøre op med. Vi har udviklet et unikt koncept, der gør det muligt at installere den nyeste LED-teknologi i eksisterende armaturer og dermed spare miljøet for et stort ressourcespild.

En analyse fra DTU viser, at man kan opnå CO2 besparelser på op til 42% ved at genbruge et armatur og opgradere det til LED i stedet for at købe nyt.

Det mener vi, er sund fornuft.

Læs mere om vores koncept

Design og materialer

Med nye bæredygtighedsstandarder som DGNB, LEED og BREEAM er der i stigende grad fokus på det bæredygtige byggeri.

Vi har valgt at samarbejde med danske arkitektvirksomheder for at kunne udvikle et cirkulært design efter principperne om ”Designet for diassasembly”. På den måde sikrer vi et flot visuelt design samtidig med at alle dele kan skilles ad og genbruges.

Derudover arbejder vi på at kunne bruge materialer, som ellers risikerer at ende på forbrændingen eller blive dumpet. I samarbejde med arkitektvirksomheden 3XN/GXN har vi udviklet en af verdens mest bæredygtige lamper lavet af plastik fra gamle fiskenet.

Life Cycle Analysis (LCA)

En livscyklusanalyse (LCA) viser et produkts miljøbelastning gennem hele værdikæden fra ”vugge til grav”. Vi har fået lavet en analyse for flere af vores løsninger for at kunne se det aftryk vores produkter og løsninger gør på omverdenen.

Interesseret i at høre mere?

Cases

Døgnrytmelys gør skoledagen bedre

Vamdrup skole har som en af de første i Danmark fået installeret døgnrytmelys. Når lærere og elever skal koncentrere sig, bliver de helt ubemærket hjulpet på vej af et nyt døgnrytmestyret lys.

Læs hele casen

Finansloven forhandles på plads i helt nyt lys

Lyset i Struensee-værelset i Finansministeriet, hvor alle de store reformer forhandles på plads, levede ikke op til nutidens krav og skulle derfor opdateres. Det blev til en specialdesignet løsning.

Læs hele casen

Ny belysning giver bedre arbejdsbetingelser

På Ceres Centret i Horsens har de ansatte fået et bedre arbejdsmiljø efter en optimering af lyset. De eksisterende lysarmaturer blev genbrugt og ombygget med den nyeste LED teknologi.

Læs hele casen