LED effektivitet

Udviklingen af LED går hurtigt. Inden for det seneste år er effektiviteten målt i lumen per watt steget med ca. 40% for flere af Fischer Lightings løsninger.

Men udviklingen er på ingen måde aftagende. Derfor anbefaler vi at vælge LED løsninger med udskiftelige LED lyskilder, da man ellers risikerer at have investeret i en forældet teknologi, og snart står foran at skulle udskifte hele sin belysning en gang til.

I et eksklusivt interview fortæller Nobel prisvinder professor Shuji Nakamura, at han forventer at udviklingen vil fortsætte i et højt tempo. Shuji Nakamura er en af de vigtigste og mest produktive forskere inden for LED, og han har bl.a. modtaget en Nobelpris for sin rolle i opfindelsen og udviklingen af LED belysning.

Ifølge professor Nakamura vil vi inden for de næste 5 år se 2. generations LED lys baseret på GaN-on-GaN teknologi komme på markedet med markant højere lysudbytte end det vi ser i dag.

Derefter kommer 3. generations LED baseret på laser teknologi, hvor lysudbyttet bliver 50.000% højere end i dag. Teknologien anvendes allerede nu i bilindustrien og forventes at have fundet indpas i generel belysning inden for de næste 10 år.

Der er derfor ikke nogen tvivl om, at LED belysning vil opleve en markant udvikling over de kommende 10 år, og med stadig højere LED effektivitet. Som indkøber af LED belysning, er det derfor også vigtigt at tænke mere end 2-3 år ud i fremtiden, når man køber nye armaturer. De færreste armaturer i dag er nemlig fremtidssikret til 3. generation af LED belysning.

Slip for at skulle foretage endnu en stor belysningsinvestering inden for de kommende år … Læs mere om Fischer Lightings fremtidssikrede løsninger her.

Prof. Shuji Nakamura
Shuji Nakamura er født 22.maj, 1954, i Ehime, Japan. Han er uddannet elektronik ingeniør og Ph.d. fra University of Tokushima, Tokushima, Japan.

Siden år 2000, har han været professor ved “Materials Department, University of California Santa Barbara i USA. Han står bag mere end 300 patenter og har udgivet mere end 400 forskningsartikler. I 2014 var han en af 3 professorer der modtog en Nobelpris i fysik for udviklingen af blå LED lys. I  2015 modtog han den globale energipris for opfindelsen og udviklingen af energieffektiv hvid lys teknologi.

Få mere viden om LED

Vidste du, at vi ombygger armaturer til LED?

Med vores patenterede løsning behøver du ikke at smide dine gamle lamper ud når du står overfor en energioptimering. Vi ombygger de lamper du allerede har hængende til den nyeste LED teknologi, med mulighed for styring så lyset altid passer til dit behov. Med fuld garanti og CE-mærkede produkter. Det er både godt for miljøet, og for din økonomi.

Kontakt os