LYSRØRSARMATURER

Vi ombygger typisk med LED boards frem for LED lysrør

Fischer Lighting har udviklet en række løsninger til ombygning af lysrørsarmaturer til LED. Fischer Lighting forhandler også LED lysrør, men i de fleste tilfælde vil vi ikke anbefale LED lysrør.

 

Den  helt store fordel ved LED lysrør er, at det oftest er den billigste løsning. Men det indebærer en lang række risici som man skal være klar over inden man investerer i en sådan løsning.

 

Ved en ombygning med LED boards i stedet for LED lysrør fjernes alt den eksisterende elektronik, og der monteres i stedet helt ny LED teknologi med udskiftelige dele. Dette er til forskel fra LED rør, hvor man fortsat bruger dele af den gamle elektronik.

 

Fischer Lighting kan tilbyde løsninger i alle størrelser og former. Vi kan specifikt designe en løsning, der passer lige til jeres armatur, hvis vi ikke allerede har udviklet løsningen. Det er nemt, hurtigt og billigt. Som udgangspunkt leveres alle vores løsninger klar til DALI styring.

Kassearmatur med lysrør
Kassearmatur med LED board

Ulemper ved LED lysrør

Dæmp

LED lysrør kan ikke dæmpes. Det er derfor ikke muligt at bruge dem sammen med dagslysstyring. BR15 foreskriver at der skal etableres dagslysstyring ved større renoveringer og derfor vil man være nødt til at vælge en anden løsning.

Spole

Der kan være problemer med at elektroniske spoler ikke kan fungere ordenligt med det pågældende LED rør. Det kan derfor være nødvendigt at foretage en ombygning af armaturet og fjerne spolen.

El-sikkerhed

Der kan være el-sikkerhedsmæssige problemer forbundet med at montere LED lysrør. Dette kan indebære en risiko for brand. Man skal derfor forsikringsmæssigt afklare om man er dækket, såfremt ens armaturer bygges om, og der opstår brandfare eller lignende.

Drift

LED lysrøret er afhængigt af fatningerne, som oftest kan være medtagede efter mange års drift med almindelige lysstofrør.

Blænding

Blænding er oftest en af de største udfordringer ved LED belysning. Der kan være problemer med blænding fra LED rør, da LED rør benytter sig af en smal række kraftige LED’er, mens LED boards har adskillige mindre LED’er spredt over et større areal. Derfor giver LED boards også en mere jævn fordeling af lyset og reducerer derfor udfordringer med blænding.

Armaturer til idrætshaller, sportspladser og gymnastiksale

Et af de steder hvor det i særlig grad kan betale sig at ombygge til LED frem for at købe nye armaturer er for sportshalsarmaturer. Et boldsikret armatur til idrætshallen skal kunne holde til meget, og derfor er de bygget i rigtig kraftig kvalitet, som kan holde i rigtig mange år. Det betyder dog også, at de koster mange penge, og der er derfor meget at spare ved at genbruge de eksisterende sportshalsarmaturer i stedet for at købe nyt.

Kolding Kommune. Kongeåhallen