KOLLEGIUM SÆTTER NY GRØN DAGSORDEN 

BESTYRELSE SER FORDELEN VED CIRKULÆR BELYSNING

Andelskollegiet på DTU har længe haft store udfordringer med deres belysning på fællesarealer, udendørsarealer og gange. Hidtil har belysningen været både dyr og dårlig og krævet meget vedligeholdelse. Derfor besluttede de at gå i front for en grønnere og mere fremtidssikret løsning. Som det første kollegium i Danmark, har de nu fået ombygget samtlige armaturer på fællesarealerne til den nyeste LED teknologi.

I stedet for at smide de gamle armaturer ud, ombygges de til LED, i samarbejde med Fischer Lighting. Det er mere miljøvenligt og økonomisk end at indkøbe helt nye armaturer, og samtidig sparer de på den fremtidige elregning.

Resultatet er meget tilfredsstillende og belysningen er meget mere ensartet og behagelig end før. Vi glæder os over, at vi ikke skal skifte pærer og reparere lamper i de næste mange år. Nu passer vi på miljøet, samtidig med at vi sparer på elregningen.

Mathias Londin Larsen, Bestyrelsesformand Andelskollegiet ved DTU - Akademivej

LØSNING

Ombygning af eksisterende belysning til den nyeste LED teknologi på gangarealer, i elevatorer, ved cykelskure, i kælder og i fælleshuset.

ENERGIBESPARELSE

71

%

CO2-BESPARELSE

3,7

TON

SAMLET BESPARELSE

272.952

DKK

TILBAGEBETALINGSTID

1,2

ÅR

ÅRLIGT AFKAST

72 

%