MILJØ

Store miljømæssige besparelser

Fischer Lighting vil gøre op med køb og smid væk-kulturen og har derfor udviklet en løsning, som både er energieffektiv og miljørigtig. Det giver store besparelser for virksomheder, der ønsker at udskifte deres belysning på den mest miljørigtige måde.

Store CO2 besparelser

En LED RETROKIT ™ løsning sikrer først og fremmest en CO2 besparelse på hele 50-80% i forhold til eksisterende lyskilder som f.eks. kompaktrør. Du kan derfor være med til at gøre en stor forskel for miljøet.

Miljøskadelige stoffer

Lyskilder som kompaktrør indeholder miljøskadelige stoffer som kviksølv. Derfor er der ekstra mange grunde til at undgå at bruge disse lyskilder og skifte til en løsning med LED, som ikke indeholder de samme skadelige stoffer.

Op til 5 gange så få lyskilder

Med en ombygning til LED så forlænger du levetiden i forhold til traditionelle lyskilder med op til 5 gange så lang tid. Det betyder også, at du skal bruge 5 gange så få lyskilder, hvilket naturligvis også er en god ting for miljøet.

Genbrug af armaturer betaler sig miljømæssigt

I stedet for at få fragtet hele armaturet fra Kina, hvor de fleste armaturer i dag produceres, så er der en stor miljømæssig gevinst i at genbruge det eksisterende armatur. Fischer Lighting får samtidig produceret sine patenterede indsatse i Danmark, hvilket betyder at man sparer store summer CO2 i transport. Det estimeres at man sparer over et halvt ton CO2 per 1000 ombyggede armaturer alene i reducerede transportdistancer.

Mindre affald

Genbruget af armaturer betyder også at man fjerner en stor mængde af affald. Det estimeres, at man typisk reducerer affaldsmængden med 2,5 ton affald per 1000 ombyggede armaturer, hvilket også er med til at mindske CO2 udledningen.

 

Foruden genbrug af armaturet sørger Fischer Lighting for at skille sig ordentligt af med affaldet. I forbindelse med udskiftningen fjernes al gammel elektronik, fatninger og lyskilder, og gamle elektronikdele og kviksølvholdige lyskilder bortskaffes forsvarligt.